Se schimbă copy-paste: Microsoft și Google lucrează la o nouă funcție

Se schimbă copy-paste: Microsoft și Google lucrează la o nouă funcție

Microsoft și Google lucrează împreună pentru a aduce o nouă putere la una dintre cele mai clasice operațiuni din navigarea web. Astfel, procesul copy-paste ar urma să fie schimbat după ce, cei doi giganți vor lansa o nouă opțiune.

Aplicațiile web bazate pe Chrome și Edge permit în prezent acțiunea de copiere și lipire cu imagini și text. O actualizare care va fi disponibilă în curând se lansează cu API-urile Pickle Clipboard, făcând mai multe formate compatibile cu copierea și lipirea.

Conform documentației acestui nou cod, Pickle Clipboard API va permite site-urilor web să citească și să scrie „sarcini utile arbitrare nesanitizate” utilizând un nou „format de decapare” standardizat. Acest nou sistem va necesita ca aplicațiile native să se înscrie înainte de a accepta noul „conținut nesanitizat” ca atare. Acest nou sistem va funcționa cu formate care nu sunt standardizate în prezent pentru acest proces, cum ar fi TIFF și docx.

Documentația sugerează că decaparea ar putea fi utilizată de dezvoltatorii care au în prezent atât aplicații native, cât și aplicații web pentru a muta fișiere și date între aplicații. De asemenea, se sugerează că aplicațiile web ar putea accepta „formate populare, dar nu standardizate pe web”, cum ar fi GIF-urile. În cele din urmă, s-ar putea trimite o imagine în mișcare de la o aplicație la alta, permițându-i să se miște în continuare pe măsură ce este mutată.

Când ar putea fi lansat noul proces copy-paste

Listarea Github pentru clipboard API asincron arată un feedback pozitiv pentru Edge și starea „cerere de poziție” pentru Firefox și Safari. Atât Figma cât și Sketchup sunt listate și ele ca fiind pozitive. De asemenea, se sugerează că, „în timp ce inginerii de la Firefox, Safari și Edge au primit feedback pozitiv cu privire la explorarea Pickling, niciun reprezentant al acestor implementatori nu a comentat încă această propunere specială”.

Până la acea dată a lansării, recomandat ar fi să arunci din când în când o privire asupra celor mai recente actualizări ale Google Chrome. Vestea bună constă în faptul că această tehnologie Pickling, ar putea apărea în următoarele actualizări ale browserelor bazate pe Edge, Chrome, Firefox dar și altele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: