Microsoft cumpără GitHub cu o valoare mai mare decât a dat pe Nokia

Microsoft cumpără GitHub cu o valoare mai mare decât a dat pe Nokia
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
06:00 05.06.2018

Microsot a anunț în mod oficial că a început demersurile pentru achiziția GitHub. Înțelegerea a fost făcută și rămâne doar să fie aprobată de autoritățile americane.

În 2013, Microsoft a finalizat una dintre cele mai mari achiziții din domeniul tehnologic. La momentul respectiv, a cumpărat divizia de mobile a Nokia împreună cu o colecție foarte mare de patente pentru suma de 6,3 miliarde de dolari. Între timp, valoarea respectivă a fost depășită relaxat de achiziția LinkedIn din iunie 2016. În cazul rețelei de socializare, gigantul din Redmond a investit 26,2 miliarde de dolari.

Trendul achizițiilor inexplicabile în valoare de miliarde de dolari continuă în această lună cu GitHub. După o serie de zvonuri apărute online în ultimele zile, Microsoft a început procedura pentru a intra în posesia GitHub contra sumei de 7,5 miliarde de dolari. Anunțul a fost făcut pe blogul oficial al Microsoft și, din câte se pare, suma va fi plătită în acțiuni ale companiei conduse de Satya Nadella. Nu este foarte clar dacă fondatorii GitHub vor putea să vândă a doua zi acțiunile Microsoft sau sunt obligați prin contract să le țină o perioadă de câțiva ani.

Dacă nu ai mai auzit de GitHub, aceasta este cea mai importantă și populară platformă online pentru dezvoltatorii de software de pe întregul mapamond. Nu mai puțin de 28 de milioane de dezvoltatori folosesc în mod regulat GitHub pentru a-și găzdui proiectele în format open source, pentru a posta diferite linii de cod sau documentații la anumite programe. Dacă vrei să înveți sau cauți soluții la o problemă de programare, GitHub este prima destinație pe care trebuie să o accesezi.

Din cuvintele oficialilor Microsoft, GitHub va rămâne independent după achiziție, dar gigantul fondat de Bill Gates va pune presiune pentru accelerarea utilizării platformei în mediul enterprise. Dacă lucrurile vor merge conform planului, Microsoft speră să finalizeze procedurile de achiziție înainte de finele acestui an. Poziția de CEO al GitHub va fi ocupată de Nat Friedman, vicepreședintele Microsoft responsabil de segmentul Corporate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI