Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox și Microsoft Edge au bătut palma. Ce plănuiesc să facă împreună

Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox și Microsoft Edge au bătut palma. Ce plănuiesc să facă împreună

Echipele din spatele browserelor Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox și Microsoft Edge s-au unit într-un amplu proiect al cărui scop este îmbunătățirea extensiilor. Este vorba despre funcțiile pe care le poți descărca pentru a personaliza software-ul.

Giganții tech Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox și Microsoft Edge au bătut palma și au ca scop să îmbunătățească experiența utilizatorilor cu extensiile lor. Acest lucru înseamnă că vor funcționa mai bine și vor avea o bază de securitate mai bună pentru a proteja utilizatorii de malware.

Vineri, echipele implicate în acest proiect au dezvăluit un forum de discuții la World Wide Web Consortium, sau W3C , dedicat dezvoltării standardelor pentru extensii. Forumul, WebExtensions Community Group , oferă inginerilor un loc pentru a construi o bază de bază unificată și mai sigură pentru extensii.

„Ne propunem să identificăm punctele comune, să aducem [browserele] într-o colaborare mai strânsă și să trasăm un curs pentru evoluția viitoare”, au spus experții implicat în proiect.

Proiectul va uni browserele, dar nu le va face identice

Extensiile sunt cruciale pentru browserele de pe PC-uri și, după cum știm deja, Google Chrome este cel mai utilizat browser din lume.

Diferențele dintre browsere înseamnă că este mai puțin probabil ca un dezvoltator de extensii să accepte alte browsere. Acest proiect dezvoltat de echipele Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox și Microsoft Edge ar trebui să alinieze browserele pentru a reduce dificultățile dezvoltatorilor.

Vor exista în continuare diferențe între browsere, dar grupul comunității intenționează să asigure un nucleu comun menit să confere protecție utilizatorilor.

Un lucru care nu se va schimba este modul în care poți obține extensiile. Fiecare producător de browser are propriul site de descărcare a extensiilor, precum și proceduri pentru verificarea acestora. Grupul de discuții nu va aborda acest subiect.

Ar trebui să fie relativ simplu ca dezvoltatorii să poarte extensii de la un browser la altul, iar browserele să accepte extensii pe o varietate de dispozitive și sisteme de operare. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla astfel și care vor fi soluțiile adoptate de echipele de lucru.

Citește și: