Samsung Neo QLED – 5 motive pentru care ar fi bine să-ți schimbi televizorul în 2021

Samsung Neo QLED – 5 motive pentru care ar fi bine să-ți schimbi televizorul în 2021

După câțiva ani de actualizări aduse tehnologiei QLED din spatele televizoarelor de top de la Samsung, odată cu tranziția la Neo QLED, niciodată nu a existat un moment mai bun pentru upgrade.

Sud-coreenii au dus TV-urile inteligente la un cu totul alt nivel, atât din pricina experienței vizuale, cât și a funcțiilor software care îți fac viața semnificativ mai ușoară. În sfârșit, am ajuns în punctul în care televizorul din sufragerie este atât sursa ta principală de divertisment, cât și partenerul perfect pentru munca de birou, gaming sau, de ce nu, sport.

Înainte să trecem la atuurile noilor televizoare Neo QLED de la Samsung, merită să ai în vedere ce este această tehnologie. În teorie, reprezintă o extensie sau upgrade semnificativ adus QLED-urilor de acum un an sau doi. Nici acelea nu veneau cu compromisuri pe partea de calitate vizuală, dar Neo QLED se reflectă într-un upgrade important atât din prisma performanței coloristice, cât și a contrastului și luminozității maxime. Este genul de TV care se vede impecabil în orice cameră, indiferent dacă este sau nu expus la lumină naturală.

Mai mult decât atât, este important de reținut că Neo din titlu nu este doar un truc de marketing și nici un mecanism ca să ții minte mai ușor că vorbim de TV-uri din 2021. În schimb, se reflectă într-un nou sistem de retro-iluminare a panoului care afișează imaginea. LED-uri tradiționale au fost înlocuite cu mini LED-uri. Acestea sunt semnificativ mai mici și, implicit, mai multe, particularitate ce se manifestă printr-o iluminare mult mai precisă și mai puternică a celei mai mici zone din ecran.  Așa ajungi la un contrast de invidiat și un negru cât se poate de profund, fără să pierzi pe partea de strălucire.

Pe lângă aspecte generaliste, însă, voi detalia mai jos cinci motive cât se poate de clare pentru care ar fi bine să iei în calcul înlocuirea TV-ului de acasă cu un Neo QLED.

1. Televizoarele Neo QLED se aud perfect, conform experților

Dincolo de imagine, un televizor bun trebuie să-ți umple camera cu un sunet care să te transpună într-un film, într-o animație sau documentar. În cazul Neo QLED, primești această asigurare din partea VDE sau Verband Deutscher Elektrotechniker printr-o certificare intitulată Spatial Sound Optimization. Dincolo de cuvintele pretențioase, însă, asta înseamnă că noile Neo QLED sunt atât de deștepte încât, printr-o serie de microfoane, măsoară în permanență ce se întâmplă în cameră, cât de departe sunt de un perete, cât de mare este spațiul și compensează respectivele particularități prin sunetul emis de difuzoare. Scopul, în final, este ca tu să auzi un film sau să asculți o muzică exact așa cum a fost gândită de creator, independent de unde ai instalat televizorul, fără nicio intervenție din partea ta.

2. Televizoare Samsung Neo QLED sunt mult mai puțin obositoare pentru ochi

Noua serie Neo QLED de la Samsung a fost certificată de către VDE din Germania cu titulatura Eye Care (Grijă pentru ochi). Sunt primele televizoare care se laudă cu acest aspect și se traduce prin faptul că toate modelele QLED din 2021 ale sud coreenilor sunt mult mai blânde cu ochii, mult mai puțin obositoare, datorită nivelului redus de lumină albastră, raze ultraviolete și infraroșii. Te ajută să dormi mai liniștit seara și nu inhibă dezvoltarea de melatonină, hormonul somnului.

3. Samsung Neo QLED este bun pentru gaming

Un aspect mai puțin cunoscut în piață este că Samsung este partenerul TV oficial al Xbox Series X în SUA și Canada. Această colaborare garantează că fiecare TV Neo QLED oferă o experiență de gaming fără cusur, indiferent de preferințele gamerilor profesioniști sau amatori. În ceea ce privește detaliile care contează cu adevărat, noile TV-uri ale sud-coreenilor ajută utilizatorii să vadă fiecare detaliu din jocuri datorită clarității specifice rezoluției 4K Ultra HD și a ratei de reîmprospătare de 120 de cadre pe secundă, la care se adaugă și timpul de răspuns de doar 5,8 secunde.

Nu în ultimul rând, tot în 2021, Samsung a încheiat un parteneriat cu cei de la AMD pentru a dezvolta primul televizor certificat Freesync Premium Pro, atât pentru jocuri pentru PC, cât și pentru consolă. Astfel, oferă o experiență de joc HDR cu adevărat excepțională, un timp de răspuns inexistent și o strălucire pe care ai ajuns să o asociezi cu jocurile de ultimă generație.

4. Televizoarele Samsung Neo QLED, partenerul tău de sport

Dacă tot ai stat mai mult în casă în ultimul an, cei de la Samsung au integrat în TV-urile de ultimă generație o serie stufoasă de exerciții de fitness în spatele funcției Samsung Health. Aceasta este o platformă dedicată pentru sport și o viață sănătoasă, de la exerciții fizice până la soluții de mindfulness.

Mai mult decât atât, dacă optezi să-ți montezi o cameră Samsung la TV-ul tău inteligent, te bucuri și de un Smart Trainer (Antrenor Inteligent). Printr-un algoritm de inteligență artificială, acesta din urmă îți analizează postura și îți oferă un feedback în timp real pentru a executa exercițiile cât se poate de corect, la fel ca un antrenor personal de la sală.

5. Dacă tot suntem în 2021, Samsung Neo QLED este prietenos cu mediul înconjurător

Toate cutiile televizoarelor de ultimă generație de la Samsung au un design eco și pot fi refolosite într-o serie stufoasă de scenarii. Pe termen lung, adoptarea lor va duce la reducerea cu 10.000 de tone de gaze cu efect de seră anual.

Noile telecomenzi livrate cu TV-urile Neo QLED funcționează pe bază de energie regenerabilă. Deși pot fi încărcate prin USB, ele sunt capabile să se încarce de la soare sau de la lumina artificială, din cameră. Această inovație aparent banală va ajuta la prevenirea folosirii a aproximativ 99 de milioane de baterii AAA, pe parcursul a 7 ani de utilizare a unui televizor. Nu în ultimul rând, unele televizoare vor reduce consumul energiei dintr-o telecomandă cu până la 80% față de generațiile anterioare, încă un detaliu care contribuie la salvarea planetei.