Samsung Galaxy S21 Ultra, mai slab decât Galaxy S20 Ultra: de ce nu merită banii, conform experților

Samsung Galaxy S21 Ultra, mai slab decât Galaxy S20 Ultra: de ce nu merită banii, conform experților

Samsung Galaxy S21 Ultra este unul dintre cele mai scumpe telefoanele ale momentului și, ai crede, unul dintre cele mai bune. Din păcate, nu-și depășește nici măcar predecesorul, S20 Ultra, lansat acum un an.

DxOMark este una dintre cele mai importante autorități din mediul online, când vine vorba de teste obiective, comparabile ale performanțelor foto/video pentru smartphone-uri. Din acest motiv, în momentul în care au publicat rezultatele testelor pentru Samsung Galaxy S21 Ultra, foarte mulți au fost curioși să vadă cât de mare este upgrade-ul față de versiunea de acum un an. Din păcate, sub nicio formă, nu discutăm de un upgrade.

Pentru performanțele sale foto/video, cel mai nou și ”mai performant” Galaxy S21 a obținut un scor de 121 de puncte. De partea cealaltă a baricadei se află Galaxy S20 Ultra lansat în urmă cu un an. Acela are 126 de puncte în aceeași serie de teste, efectuate în aceleași condiții. Rezultatele defalcate le poți vedea mai jos și, deși pe parte de foto nu s-a schimbat absolut nimic, discutăm de o scădere radicală a performanței în materie de zoom și calitate video.

Tocmai pentru că diferențele au părut ciudate chiar și pentru cei de la DxOMark, ”bătrânul” Galaxy S20 Ultra a fost retestat cu versiunea patru a setului de teste utilizat de renumita publicație. Concluzia este clară. Rezultatele de mai jos sunt în proporție de 100% comparabile, iar vechiul telefon Samsung este mai bun decât noul telefon al sud coreenilor.

Dacă începi să te legi de chițibușuri, camera ultra wide de la Galaxy S21 Ultra s-a comportat decent, dar modulul telephoto nu s-a ridicat din păcate la nivelul așteptărilor. Până și față de Note20, are doar un punct în plus la capitolul performanță foto. Pe partea de video, telefonul este comparabil cu mult mai ieftinul Pixel 4a, cu 98 de puncte din cauza minusurilor importante pe partea de stabilizare video în modul 4K și 60 de cadre pe secundă. Dacă vrei să înțelegi mai bine de ce nu ar trebui să-ți cumperi un Samsung Galaxy S21 Ultra, poți citi aici întregul review DxOMark.

samsung galaxy s21 Ultra

Citește și: