Galaxy S21, la fel ca Galaxy S20, la interior: ”aceeași Mărie, cu altă pălărie”

Galaxy S21, la fel ca Galaxy S20, la interior: ”aceeași Mărie, cu altă pălărie”

O întreagă familie de smartphone-uri Galaxy S21 a fost dezvăluită în urmă cu scurt timp, dar terminalele au fost deja demontate piesă cu piesă.

Cele două terminale din imaginea de mai sus au fost lansate la distanță de aproximativ un an de către cei de la Samsung. Este vorba de Galaxy S21 5G și Galaxy S20 5G. Dacă te uiți însă la interior, te vei chinui să identifici diferențele între generații. Pentru a ajunge la componentele hardware, a fost necesară demontarea unui panou de plastic, un detaliu care a reconfirmat absența sticlei sau a unei carcase metalice dintr-unul dintre cele mai scumpe telefoane Samsung.

Efortul de dezasamblare al noului smartphone Samsung a fost publicat inițial pe site-ul XDA-Developers și atrage atenția asupra unor particularități care nu ar fi fost evidente altfel. Pe partea de comunicații 5G, S21 are două sisteme mmWave 5G, în timp ce modelul de acum un an se rezuma la doar la sub-6 5G. Antenele sunt montate ambele laterale ale aparatului.

În cazul în care confrunți cu o situație în care trebuie înlocuit ecranul la S21, procesul a devenit mai simplu. Panglica dintre ecran și placa de baza poate fi îndepărtată cu ușurință, dar tot trebuie să dai jos carcasa din spate a aparatului, bobina de încărcare wireless și sistemul de difuzoare de la baza ecranului.

Un pic mai complicate sunt înlocuirile de baterii la noile telefoane și schimbările de cameră frontală. Bateria este lipită acum fără o bandă de care să poți trage cu ușurință, cum era obiceiul la Samsung. Camera pentru selfie-uri, de asemenea, este lipită pur și simplu de rama ecranului, o schimbare de politică introdusă inițial la Samsung Z Flip.

Revenind însă la titlu, dacă vrei să vezi cât de puțin s-a schimbat Galaxy S21 la interior, comparativ cu S20, aruncă o privire pe cele două clipuri de mai jos.