16 aug. 2021 | 13:02

România dă marea lovitură în Europa: vestea bună a autorităților pentru șoferii români

CHESTII
România dă marea lovitură în Europa: vestea bună a autorităților pentru șoferii români

România s-ar putea transforma într-o piață importantă pentru testarea mașinilor autonome. Un astfel de proiect au în plan guvernanții, dar și investitorii.

Iulian Popescu, consilier de stat, cancelaria prim-ministrului, a declarat că țara noastră este o piață dezvoltată a industriei mașinilor autonome. Vom reuși astfel să atragem noi investitori si să creștem economia locală și piața muncii de la noi, sustine oficialul guvernamental.

„Noi suntem foarte prietenoși cu digitalizarea și nu mai suntem followeri”

„România este o piaţă unde cel puţin 3 producători din domeniul auto-motive lucrează cu echipe româneşti la concepte ale maşinii autonome.

Personal am fost la Cluj, cu ocazia unei conferinţe în oraş şi am vizitat centrul de cercetare de la Bosch şi acolo am văzut că românii noştri lucrează la maşini autonome. Celelalte firme sunt Continental şi Porsche la Timişoara.

Sunt toţi stake-holderii care au responsabilităţi sau interese în acest subiect şi este un mesaj foarte important, pentru investitori înseamnă că ei pot să vină, să se extindă, să crească investiţiile în România şi să dezvolte aici centre de testare”, a declarat Iulian Popescu, consilier de stat la cancelaria prim-ministrului, la ZF Live.

„Asta pe de o parte, pe de altă parte este un mesaj puternic de comunicare şi anume că noi suntem foarte prietenoşi cu digitalizarea şi nu mai suntem followeri, nu aşteptăm ca la Comisia Europeană să se reglementeze tot şi apoi să venim şi noi împinşi de la spate”, a mai precizat Iulian Popescu.

Mașinile autonome reprezintă viitorul pentru industria auto globală, spun specialiștii. Dacă România va reuși să atragă din ce în ce mai mulți investitori pe această nișă, vom câștiga un avantaj important pe piața auto europeană. În urma acestor evoluții, atât din punct de vedere economic, cât și social, vom avea de câștigat. Vor apărea noi locuri de muncă, noi oportunități de dezvoltare, iar la bugetul de stat vor crește veniturile.