13 iul. 2021 | 07:12

Richard Branson și Elon Musk, înțelegerea de milioane între miliardari

ACTUALITATE
Richard Branson și Elon Musk, înțelegerea de milioane între miliardari

Elon Musk are propria companie SpaceX dedicată explorării spațiului, în timp ce Richard Branson a zburat deja la limita atmosferei în weekendul trecut. Înainte de asta, însă, cei doi au avut o întâlnire nocturnă.

Elon Musk l-a vizitat la 3 dimineața pe Richard Branson, cu mai puțin de 3 de ore înainte de zborul acestuia din urmă la o altitudine de 85 de kilometri deasupra pământului. Ca referință, din acest moment, Virgin Galactic poate oferi călătorii în spațiu doritorilor cu buzunare adânci, dar CEO-ul companiei a fost primul care a experimentat noul serviciul.

Relația dintre Elon Musk și Richard Branson este una de prietenie, iar Musk s-a aruncat la a cumpăra un bilet la o viitoare cursă a Virgin Galactic. Dincolo de asta, CEO-ul Tesla și SpaceX a urmărit lansarea navei SpaceShipTwo din New Mexico și a fost fotografiat de CEO-ul Virgin Galactic.

„A fost minunat să-l găsesc pe Elon Musk în bucătăria mea la ora trei şi să aud cum îmi urează succes mie şi echipei”, a spus Branson, scrie Insider.

Cum a zburat Richard Branson în spațiu

Ca referință, racheta cu care Branson a ajuns în spațiu a fost transportată iniţial de un avion purtător. La o altitudine de 15.000 de metri şi-a continuat zborul pe cont propriu spre spaţiul suborbital. S-a ridicat până la o altitudine de 88 de kilometri deasupra Terrei, unde echipajul a experimentat câteva minute de imponderabilitate, după care a revenit pe Pământ. Misiunea a fost transmisă în direct şi a fost urmărită în întreaga lume. La final, Nava Unity a aterizat fără probleme la baza Virgin Galactic de pe care a și decolat, în New Mexico. Richard Branson are 70 de ani.

Conform datelor obținute de The Wall Street Journal, Elon Musk a avut un bilet la o viitoare experiență spațială oferită de Virgin Galactic înainte ca Richard Branson să încheie cu succes zborul spațial. Până la ora actuală, aproximativ 600 de persoane stau la coadă pentru a zbura la limita atmosferei și a experimenta imponderabilitatea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele