Mesajul primului miliardar în spațiu: cuvintele lui Richard Branson care ar fi trebuit să facă istorie

Mesajul primului miliardar în spațiu: cuvintele lui Richard Branson care ar fi trebuit să facă istorie

Pasionații de explorarea spațiului își aduc aminte cu entuziasm de cuvintele rostite în urmă cu 52 de ani de către Neil Armstrong, când a pășit pentru prima oară pe lună. Miliardarul Richard Branson a transmis și el un mesaj din spațiu.

Richard Branson a zburat duminică până la limita atmosferei, fiind primul miliardar și, în definitiv, primul om fără experiență în acest domeniu, care a călătorit în spațiu. Din această poziție privilegiată, de la circa 86 de kilometri altitudine, acolo unde granița atmosferei terestre și cea a spațiului cosmic se întrepătrund, miliardarul Richard Branson a spus câteva cuvinte. El se afla la bordul navetei dezvoltate de compania sa Virgin Galactic și a vrut să transmită un mesaj simbolic, înainte de a se elibera din scaun și a pluti prin cabină în condiții de imponderabilitate.

”Către voi, toți copiii de acolo jos… Am fost și eu odată un copil cu un vis care se uita în sus la stele. Acum, sunt un adult într-o navetă spațială și împreună cu alți adulți minunați ne uităm în jos la planeta noastră frumoasă. Pentru următoarea generație de visători, dacă noi putem face asta doar imaginați-vă ce puteți face voi!”, a spus Branson.

Mesajul a fost completat ulterior de câteva cuvinte pe cea mai mare rețea de socializare. „Am visat acest moment încă de când eram copil, dar mersul în spațiu a fost mai magic decât mi-am imaginat vreodată”, a scris ulterior Branson pe pagina sa de Facebook.

Pentru context, miliardarul Richard Branson a creat în 2004 compania Virgin Galactic pentru a duce turiști în spațiu, însă abia 17 ani mai târziu se fac primele zboruri suborbitale cu echipaj uman. Branson a ajuns duminică în spațiu nu plecând cu o rachetă, ci cu un avion convențional care poartă cu sine un ”avion spațial” ce a fost eliberat la 15.000 de metri altitudine. Acest avion spațial, SpaceShipTwo a ajuns la circa 86 de kilometri altitudine și cei șase oameni de la bord s-au bucurat de câteva minute de imponderabilitate.