Proiect revoluționar: nanoparticule care permit citirea semnalelor creierului. Cum ar ajuta tehnologia soldații

Proiect revoluționar: nanoparticule care permit citirea semnalelor creierului. Cum ar ajuta tehnologia soldații

În loc să ți se introducă implanturi neuronale invazive în creier, medicii ar putea într-o zi să îți poată inunda capul cu milioane de nanoparticule care îți pot citi semnalele neuronale din interior și le pot transmite către un computer din apropiere.

Cel puțin, acesta este viitorul la care speră inginerul Universității din Miami, Sakhrat Khizroev. El a dezvoltat nanoparticule magnetoelectrice (MENP) care pot călători prin fluxul sanguin. Aceste nanoparticule pot apoi pătrunde în creier și pot citi semnalele neuronilor individuali într-un mod care poate fi preluat de o cască specializată, potrivit unui comunicat de presă al universității.

Tehnologia cu nanoparticule ar putea trata boli grave

Pe scurt, este un instrument care ar putea schimba drastic modul în care oamenii de știință abordează tehnologia interfeței creier-computer prin eliminarea sondelor invazive localizate și înlocuirea acestora cu milioane de particule care sunt injectate și care pot acoperi întregul creier. Acest lucru atrage deja interes din partea armatei.

„Chiar acum facem experimente cu această tehnologie”, a spus Khizroev în comunicatul de presă. „Ne putem imagina doar cum se va schimba viața noastră de zi cu zi cu o astfel de tehnologie”.

În primul rând, Khizroev are obiective medicale ambițioase. Cartografierea întregii activități a creierului cu MENP-urile sale, a sugerat el în comunicat, ar putea oferi cercetătorilor medicali instrumentele și informațiile de care au nevoie pentru a trata afecțiuni neurologice grave, cum ar fi boala Parkinson, boala Alzheimer și depresia.

Și, o mică surpriză: este interesată și armata SUA de acest tip de tehnologie în curs de dezvoltare. DARPA, divizia de cercetare a Pentagonului, a lansat proiectul BRainSTORMS pentru a testa tehnologia, în speranța că ea le va permite soldaților injectați cu nanoparticule să comunice cu sistemele militare doar prin intermediul gândurilor lor. Acest lucru i-ar ajuta în misiunile lor.

Cum vrea armata SUA să-și bulverseze adversarii. Tehnologia care ar putea ajuta soldații în război

Armata SUA dezvoltă o nouă tehnologie care poate păcăli adversarii care urmăresc semnalele electrice emise de echipamentul soldaților.

Urmărirea spectrului electromagnetic este deja un mod viabil de a monitoriza mișcările sau operațiunile combatanților prin preluarea semnalelor emise de dispozitivele de comunicație de departe, relatează C4ISRNET.

Deci, acum, pentru a rezolva acest lucru, armata vrea să facă un instrument care să bruieze aceste sisteme de urmărire sau chiar să dea false semnale, pentru a face să pară că există soldați falși. Ar fi un joc de înaltă tehnologie de-a șoarecele și pisica, ce se desfășoară prin progresele tehnologiei militare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: