24 nov. 2020 | 18:14

Cum vrea armata SUA să-și bulverseze adversarii. Tehnologia care ar putea ajuta soldații în război

ACTUALITATE
Cum vrea armata SUA să-și bulverseze adversarii. Tehnologia care ar putea ajuta soldații în război

Armata SUA dezvoltă o nouă tehnologie care poate păcăli adversarii care urmăresc semnalele electrice emise de echipamentul soldaților.

Urmărirea spectrului electromagnetic este deja un mod viabil de a monitoriza mișcările sau operațiunile combatanților prin preluarea semnalelor emise de dispozitivele de comunicație de departe, relatează C4ISRNET.

Cum ar ajuta în război această tehnologie făcută de Armata SUA

Deci, acum, pentru a rezolva acest lucru, armata vrea să facă un instrument care să bruieze aceste sisteme de urmărire sau chiar să dea false semnale, pentru a face să pară că există soldați falși. Ar fi un joc de înaltă tehnologie de-a șoarecele și pisica, ce se desfășoară prin progresele tehnologiei militare.

Armata a numit instrumentul Suite Modular Electromagnetic Spectrum Deception Suite (MEDS), a declarat Steven Rehn, directorul direcției de dezvoltare și integrare a capacităților cibernetice a armatei, la o conferință virtuală la care a participat C4ISRNET.

Această tehnologie se dezvoltă având în vedere două obiective specifice, a spus Rehn. Primul este blocarea supravegherii electromagnetice prin zgomotul care maschează semnalele soldaților. Al doilea este să imite semnalele date de un soldat, astfel încât orice adversar să aibă nevoie de mai multe resurse care să confirme care sunt, de fapt, semnalele reale.

În acest moment, deocamdată tehnologia MEDS este doar un concept. Dar ar putea fi gata în câțiva ani, conform lui Rehn.

Până atunci, înșelăciunea din spectrul electromagnetic rămâne o prioritate principală pentru soldați, potrivit lui C4ISRNET. Armata a trebuit deja să adapteze modul în care distribuie trupele și posturile de comandă pentru a limita cât de mult poate fi urmărită.

Armata SUA a adăugat că ar putea pune în funcțiune unele dintre capacitățile MEDS în următorii câțiva ani. Unele tehnologii asociate au fost folosite la activități cu prototipuri și experimentare, inclusiv Cyber Quest 20 în septembrie – o evaluare de prototipare a nevoilor de capacitate – și există planuri de a continua acest lucru în Cyber Quest 21.