Problemele cu lanțurile de aprovizionare continuă: Toyota oprește producția

Problemele cu lanțurile de aprovizionare continuă: Toyota oprește producția

Toyota Motor a extins vineri opririle de producție la unele fabrici din Japonia din cauza lipsei de componente livrate de la uzinele de piese din Asia de Sud-Est.

Acest lucru se întâmplă după ce în prealabil compania a oprit producția la două fabrici din Japonia din cauza lipsei de aprovizionare.

Oprirea înseamnă că Toyota nu poate reveni la operațiunile normale în decembrie, așa cum a planificat inițial.

Producătorul auto a declarat anterior că speră să revină la producția normală pentru prima dată în șapte luni în decembrie, după ce lipsa de aprovizionare a perturbat producția.

Producția la fabrici a fost oprită și suspendarea este de așteptat să continue timp de aproximativ trei zile, a declarat purtătorul de cuvânt, care a adăugat că acest lucru a fost determinat de o întrerupere a lanțului de aprovizionare în Japonia, precum și de lipsa forței de muncă în Vietnam din cauza pandemiei.

Compania se așteaptă la o scădere a producției de 3.500 de vehicule de la oprire, dar își va menține obiectivul de a produce 9 milioane de vehicule la nivel mondial în cursul exercițiului financiar care se încheie pe 31 martie, a spus purtătorul de cuvânt.

Planurile sunt date peste cap

Cele mai recente opriri vor reduce producția de mașini cu 9.000 de vehicule, afectând producția modelelor Lexus și Land Cruiser-ului său cu tracțiune integrală, a spus Toyota într-un comunicat de presă.

Deși limitate, reducerile au loc în timp ce Toyota încearcă să compenseze producția pierdută din cauza întreruperilor anterioare ale lanțului de aprovizionare din Malaezia și Vietnam, care au forțat-o să reducă producția de vehicule, chiar dacă cererea de mașini pe piețe precum China a revenit odată cu încheierea blocajelor cauzate de pandemie.

Cel mai mare producător de mașini din lume în funcție de volum a declarat că respectă ținta anuală de producție stabilită în septembrie, de a construi 9 milioane de vehicule până la sfârșitul lunii martie.

„Am dori să menținem 9 milioane de unități, dar vom urmări îndeaproape situația”, a spus un purtător de cuvânt al Toyota.

Citește și: