Probleme cu Call of Duty: ce au făcut angajații Activision Blizzard

Probleme cu Call of Duty: ce au făcut angajații Activision Blizzard

Angajații și antreprenorii de la Activision Blizzard și-au abandonat azi locurile de muncă, ca să-și sprijine colegii de la Raven Software.

Nu vorbim despre primul protest de acest fel, ci de al treilea, de când compania a fost dată în judecată pentru acuzații de hărțuire sexuală, în luna iulie a anului curent. De asemenea, protestul are la bază concedierea a 12 angajați în cadrul departamentului de QA, de la Raven, unul dintre studiourile care sprijină franciza de mare succes, „Call of Duty”.

Acțiunea a început luni, când 60 de lucrători de la Raven Software, atât angajați cu normă întreagă, cât și antreprenori, au părăsit locul de muncă pentru a protesta împotriva rezilierii contractelor, în cazul unora dintre angajați.

Protestul susținut de Activision Blizzard riscă să se desfășoare pe o perioadă nederminată

Conform a ceea ce știm până acum, protestul ar putea să mai dureze o perioadă, cel puțin până la soluționarea doleanțelor. Cei implicați în acțiune cer editorului să angajeze toți foștii angajați QA, inclusiv pe cei care și-au pierdut locul de muncă vinerea trecută. „Cei care participă la această demonstrație se gândesc constant la viitorul companiei”, a declarat grupul de susținere al lucrătorilor Blizzard Activision A Better ABK, pe Twitter. „Departamentul Raven QA este esențial pentru funcționarea de zi cu zi a studioului, în ansamblu. Rezilierea contractelor cu testeri de înaltă performanță, într-o perioadă în care se muncește la foc automat, pune în pericol viitorul studioului”, au mai spus aceștia.

La rândul ei, conducerea Raven promitea că va organiza întâlniri individuale cu toți angajații, pentru a vedea pe cine păstrează cu normă întreagă și la cine renunță. 

S-au dat asigurări că aproximativ 30% dintre angajați ar urma să primească contracte full-time, în data de 28 ianuarie 2022.

Potrivit A Better ABK, decizia studioului este una nejustificată, de vreme ce toți angajații pe care Raven a decis să nu-i păstreze au înregistrat perfomanțe greu de egalat, la locul de muncă.

Citește și: