Percheziții la o grădiniță din Ploiești. Directoarea, alături de mai multe angajate, acuzate că furau mâncarea copiilor

Percheziții la o grădiniță din Ploiești. Directoarea, alături de mai multe angajate, acuzate că furau mâncarea copiilor
Percheziții la mai multe grădinițe din Ploiești

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au reținut mai multe persoane într-un dosar în care se fac cercetări pentru dare și luare de mită. Printre persoanele reținute se află directoarea unei creșe din Ploiești, dar și mai multe angajate.

Percheziții la o creșă

Persoanele în cauză sunt bănuite că au furat din produsele alimentare și de igienă care erau destinate copiilor din grădinițe, potrivit unei surse judiciare. Directoarea unei grădinițe este acuzată că ar fi primit diferite „atenții” de la subordonatele sale pentru a le permite acestora să fure din alimentele celor mici.

De asemenea, directoarea avea în subordine și alte subunități de învățământ preșcolare. Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile angajatelor suspecte că ar fi luat din mâncare copiilor. Acasă la acestea au găsit cantități mari de mâncare, cafea și produse de igienă. Acestea sunt suspectate că le-ar fi furat de la depozitul creșelor, transmite Ziarul Incomod.

Persoane arestate preventiv într-un dosar de proxenetism

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale – Poliția Sectorului 5, au arestat preventiv cinci persoane acuzați de proxenetism, iar o altă persoană se află sub control judiciar. Aceștia ar fi organizat petreceri private, iar cei veniți întrețineau relații sexuale cu mai multe femei, contra cost. Aceste petreceri private aveau loc în județul Tulcea, dar și în Bulgaria.

Cele șase persoane reținute alegeau, în mare parte, clienți străini, care erau cazați la diferite unități hotelieri. Pe 24 noiembrie au fost eliberate șase mandate de percheziție domiciliară și 23 de mandate de aducere. Cinci bărbați și o femeie au fost reținuți în urma acestora. Instanța a decis ca bărbații să fie arestați preventiv, iar femeia să fie pusă sub control judiciar.

„În perioada septembrie – noiembrie, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au documentat activitatea infracţională a unui grup de persoane, format din cinci bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 35 şi 56 de ani.

Aceștia ar fi înlesnit practicarea prostituţiei mai multor femei, în diferite locaţii din Capitală, de pe raza judeţului Tulcea, precum şi în străinătate”, informează un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie al Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, vineri, conform Agerpres.

Cercetările sunt continuate de oamenii legii sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism și pentru stabilirea întregii activități infracționale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI