Prințul Charles: „Aston Martin-ul meu funcționează cu brânză și vin”. Cum ajută Prințul Marii Britanii mediul înconjurător

Prințul Charles: „Aston Martin-ul meu funcționează cu brânză și vin”. Cum ajută Prințul Marii Britanii mediul înconjurător

Într-o remarcă hilară, prințul Charles, moștenitorul tronului britanic a declarat într-un interviu pentru BBC că Aston Martin-ul său funcționează cu „vin alb englezesc și zer din brânză”. O glumă “regală”, am putea spune.

„Bătrânul meu Aston Martin funcționează cu deșeuri. Funcționează, dacă vă vine să credeți, cu vin alb britanic în surplus și zer din procesul de fabricație al brânzei”, a dezvăluit prințul Charles.

Prințul Charles a făcut o declarație amuzantă

Monarhul a făcut comentariile înainte de Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2021, probabil pentru a-și arăta îngrijorarea față de mediu. Dar experții nu sunt impresionați, relatează The Guardian.

De fapt, utilizarea biocombustibililor ar putea ajunge să fie o soluție mai proastă pentru mediu.

„Soluția ciudată a prințului Charles de a-și decarboniza Aston Martin-ul folosind un amestec ridicat de bioetanol din brânză și deșeuri de vin nu trebuie confundată cu o soluție serioasă de decarbonizare a vehiculelor”, a declarat Greg Archer, directorul britanic pentru grupul de campanii de transport curat.

Acesta a adăugat că, la scară largă, biocombustibilii fac mai mult rău decât bine, conducând la defrișări și schimbări ale utilizării terenurilor care înrăutățesc criza climatică.

E85, cea mai comună formă de bioetanol, este alcătuită din 85% bioetanol derivat din zaharuri fermentate și 15% benzină.

Alți experți susțin că poate fi o mișcare corectă, în general, „deși risipa de alimente chiar poate și va merge prea departe”, a declarat pentru The Guardian Chris Malins, consultant în politica și sustenabilitatea combustibililor alternativi.

Mașina Aston Martin nu este însă singurul vehicul regal pe care prințul Charles a reușit să îl convertească. Acesta a relatat pentru The Telegraph că a obținut modificarea motorului trenului regal pentru a funcționa pe ulei vegetal.

În timp ce comentariile prințului Charles apar ca fiind deconectate de o realitate foarte tulburătoare, el are dreptate cu privire la un lucru: dacă am face cu toții un efort conștient de a mânca mai puțină carne, acest lucru ar ajuta cu siguranță mediul înconjurător.

Citește și: