VIDEO Cea mai bună reclamă pentru România: prințul Charles te convinge să te plimbi prin țară

VIDEO Cea mai bună reclamă pentru România: prințul Charles te convinge să te plimbi prin țară

În contextul pandemiei de coronavirus, omul care face un efort semnificativ pentru a te convinge să-ți faci vacanța în România este prințul Charles al Marii Britanii.

Pe ”bogățiile de necrezut” insistă prințul Charles într-un clip de promovare al țării noastre. Videoul menit să încurajeze turismul pe meleaguri mioritice a fost realizat de curând și prezentat în premieră la reședința prințului din Valea Zălanului, o localitate din Covasna. În contextul scurt metrajului de mai jos, oficialul insistă pe faptul că țara noastră este ”admirabilă” și ”uimitoare”, mai ales din prisma diversității.

Filmul cu o durată de aproximativ cinci minute, a fost realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley. Tot el este producătorul seriei de documentare Wild Carpathia, cu scopul de a sprijini industria turismului din România, scrie Agerpres. Prințul Charles asigură coloana sonoră pentru acest clip prin nararea motivelor pentru care ar fi bine să nu mai stai la coadă ore în șir la granița cu Grecia în perioada următoare.

Oficialul de la Palatul Buckingham spune că a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani şi că a descoperit o ţară „uimitoare”, menţionând că ţara noastră ocupă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el „se simte acasă”.

„România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun.

O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni”, menţionează Prinţul Charles în film.

În final, prințul îndeamnă românii să-și descopere țara și să fie mândri de natura, fauna sălbatică, gastronomia, tradițiile și cultura ei. Realizatorul filmului, Charlie Ottley, care a spus în trecut că iubeşte România mai mult decât orice ţară din lume, a întărit același mesaj. El a făcut un apel către români, să îşi petreacă vacanţele în ţară, să descopere România, să cheltuiască banii aici şi nu în străinătate, pentru că în acest fel vor susţine turismul intern.

Citește și: