Panasonic lansează noua cameră de toți banii: cum vor fi surprinși pasionații de fotografie

Panasonic lansează noua cameră de toți banii: cum vor fi surprinși pasionații de fotografie

Până la sfârșitul acestui an, Panasonic a anunțat că lansează noua cameră care îi va surprinde pe toți cei pasionați de fotografie și nu numai. Modelul GH6 va fi următorul model de cameră Micro Four Thirds.

Reprezentanții companiei au anunțat lansarea noului model și a fost făcut odată cu lansarea GH5-II ca o modalitate prin care Panasonic va dispersa toate temerile că nu va lansa un succesor complet al popularei sale camere video axate pe video GH5. Panasonic a oferit doar suficiente informații despre GH6 pentru a ne stimula interesul.

Camera folosește un nou „senzor de mare viteză și un procesor Venus Engine”, deși Panasonic nu a specificat rezoluția. GH6 va costa aproximativ 2.500 de dolari ceea ce înseamnă ca va fi cu aproximativ 500 de dolari mai mult decât GH5 la lansare. Una dintre caracteristicile cheie cu care producătorul surprinde piața fotografiei, este capacitatea de a înregistra videoclipuri de 10 biți de 5,7K la 60 fps pentru a maximiza rezoluția și detaliile.

De asemenea, va înregistra rezoluție de 10 biți 4K 120 cu o rată de cadru ridicată (HFR) și o rată de cadru variabilă (VFR) pentru videoclipuri cu mișcare lentă / rapidă. Pentru a rezolva problemele legate de supraîncălzire, Panasonic a spus că va gestiona video DCI 4K 60p de 10 biți 4: 2: 2 cu înregistrare continuă nelimitată atunci când camera este utilizată sub „temperatura de funcționare certificată”.

Alte detalii sunt rare, dar Panasonic a promis că GH6 va excela și în fotografie. Ne putem aștepta fără îndoială să vedem caracteristici stabilite de GH5, cum ar fi stabilizarea în corp și un afișaj flip-out. În briefing-uri, compania a sugerat că noile funcții video nu reprezintă caracteristica cea mai interesantă, astfel că ne lasă de înțeles că ne așteaptă mult mai multe surprize.

Noua cameră de la Panasonic este concentrată pe linia full-frame

Panasonic s-a concentrat mult pe noua sa linie full-frame L-Mount în ultimii doi ani, inclusiv pe modelele S1, S1H, S1R și S5. Anunțurile sale Micro Four Thirds au primit mai puțină atenție, cu excepția BGH1 în stil cutie. Ultimul model, conceput pentru drone, fotografiere multi-cam și streaming live în mod egal, a fost un succes, a declarat Panasonic pentru Engadget.

GH5 a fost o cameră video și vlogging incredibil de populară. Era cu mult înaintea oricăror rivali când a sosit pentru prima oară acum patru ani și încă depășește capacitățile video ale oricărei camere din gama sa de preț. Compania a reușit să o mențină proaspătă cu actualizări de firmware care au adăugat capabilități anamorfice de 6K și alte capacități, reducând în același timp prețul la 1.300 de dolari, prețul la care poate fi găsită astăzi.

Odată cu lansarea a GH5-II la prețul de 1.700 de dolari, Panasonic dorește să ofere în continuare un vlogging și o cameră video la prețuri mai mici, care poate face și streaming live. Între timp, GH6 va fi rezervat utilizatorilor axați pe camerele de ultimă generație care doresc cea mai bună cameră de vlogging Micro Four Thirds disponibilă.

Citește și: