Cel mai impresionant telefon al momentului, oficial: are două ecrane și cea mai bună cameră

Cel mai impresionant telefon al momentului, oficial: are două ecrane și cea mai bună cameră

Xiaomi Mi 11 Ultra a fost dezvăluit în mod oficial în cadrul celei mai recente conferințe a chinezilor, împreună cu o serie stufoasă de alte gadgeturi.

La fel ca în cazul oricărui producător care se respectă, Xiaomi a lansat o serie nouă de terminale mobile, cu unul dintre ele fiind încărcat de superlative. Xiaomi Mi 11 Ultra va fi disponibil la nivel global.

Noul telefon iese în evidență prin mai multe particularități, începând cu senzorul principal de captură Samsung GN2, o premieră în piață. La 1/1.12” și 50 de megapixeli, acesta este cel mai mare folosit vreodată într-un smartphone comercial, cu pixeli de 1,4 micrometri. Are stabilizare optică și, printr-o tehnologie intitulată Dual Pixel Pro promite o viteză și acuratețe sporită la autofocus.

Nici celelalte două camere nu sunt neglijabile. Camera periscop are zoom optic 5X și zoom hibrid de 10X. Al doilea este un senzor de 48 megapixeli IMX586 cu 1/2.0” și pixeli de 0.8µm. Poate filma 8K. Camera ultrawide are un unghi de captură de 128 de grade, tot 48 de megapixeli, același senzor și poate imortaliza cadre macro și filma 8K. Toate trei au un mod de noapte.

Dxomark xiaomi mi11 ultra

DxOMark a confirmat deja că aceasta este cea mai bună configurație de captură inclusă vreodată într-un telefon. Fostul lider de piață, Huawei Mate 40 Pro+ a fost depășit cu 4 puncte. Față de fost generație, Mi 10 Ultra, saltul este de 10 puncte, pentru un total de 143 de puncte.

În rest, vorbim de un telefon construit în jurul unui ecran AMOLED de 6,81 inci cu o rezoluție de 1440p, protejat cu Gorilla Glass Victus. Are 120Hz rată de refresh și 480Hz rată de procesare a atingerilor. Este certificat HDR 10+ și Dolby Vision. Luminozitatea nativă este de 900 de niți, cu un maxim de 1700 de niți, mai mult decât suficient pentru utilizare în soare.

Acumulatorul inclus este de 5000 mAh și se încarcă rapid cu 67W, atât wireless, cât și cu fir. Indiferent de varianta pentru care optezi, bateria îți ajunge la 100% în 36 de minute. Alte gadgeturi pot fi încărcate wireless de la Mi 10 Ultra cu 10W.

Partea de procesare este asigurată de o combinație între un Snapdragon 888, cel mai rapid SOC la ora actuală, 12GB LPDDR5 și 256GB de memorie UFS 3.1. Difuzoarele stereo sunt furnizate de Harman Kardon. Nu are o mufă de căști, dar este dotat cu Bluetooth 5.2. Terminalul este dual SIM 5G, cu Wi-Fi 6E, NFC și un blaster de infraroșu.

Îl poți cumpăra în două variante, alb sau negru, ambele cu spatele realizat din ceramică. Este certificat IP68 pentru rezistență la praf și apă, până la o adâncime de 1,5 metri. Prețul de achiziție în Europa va fi de 1200 de euro pentru versiunea de 12GB RAM și 256 de memorie internă, deși în China va exista și o versiune cu 512GB de spațiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: