O s-avem internet pe Lună: cum ne ajută proiectul NASA și aici pe Pământ

O s-avem internet pe Lună: cum ne ajută proiectul NASA și aici pe Pământ

Vrem să colonizăm Luna, deci trebuie să avem internet și acolo. Iată ce vrea să facă NASA în acest sens.

NASA a anunțat că analizează posibilitatea construirii unei rețele Wi-Fi pe Lună, conform Hotnews.

Anunțul agenției spațiale americane vine în contextul în care numeroși americani încă nu au acces adecvat la internet. NASA dorește ca aceștia să poată vedea online viitoarea aselenizare anunțată pentru 2024, prin misiunea Artemis.

Internet pe Lună

Astfel, Mary Lobo, directorul diviziei de tehnologie și inovație din cadrul Centrului de Cercetare Glenn al NASA, a afirmat că această situație „a oferit o oportunitate grozavă de a dezvolta soluții pentru provocările cu care ne confruntăm datorită trimiterii astronauților pe Lună în misiunea Artemis, dar și pentru a rezolva o problemă a societății noastre”.

Programul Artemis a fost dezvăluit pentru prima dată anul trecut. El țintește să ducă astronauți pe Lună pentru prima dată din 1972.

De asemenea, NASA vrea să lanseze o primă misiune fără echipaj uman. Aceasta va fi urmată de o survolare a Lunii în 2023. În cele din urmă, NASA intenționează o aselenizare, un an mai târziu.

Mai mult, NASA a ales deja locul unde, după 2023, va pune un mic rover care să caute apă înghețată pe suprafața Lunii. Această apă va fi esențială pentru viitoarele misiuni de explorare propuse, conform Hotnews.

Agenția spațială a Statelor Unite afirmă că dezvoltarea unei rețele Wi-Fi pe Lună este importantă fiindcă „echipajul, roverele, instrumentele științifice și echipamentele de minerit vor avea nevoie de canale de comunicații de încredere cu o bază lunară Artemis și Pământul”.

NASA a adăugat, de asemenea, că inegalitatea digitală și lipsa accesului la internet adecvat sunt îngrijorări socioeconomice în SUA și că acestea au fost exacerbate de pandemia de COVID-19.

Desigur, agenția spațială urmează să analizeze adaptarea tehnologiilor și echipamentelor Wi-Fi pentru a rezista la condițiile și temperaturile extreme de pe Lună.