O persoană a străzii s-a mutat într-o casă printată 3D. Ar putea fi o soluție pentru oamenii fără adăpost

O persoană a străzii s-a mutat într-o casă printată 3D. Ar putea fi o soluție pentru oamenii fără adăpost

Pentru prima dată, o persoană fără adăpost s-a mutat într-o casă mică tipărită 3D.

Tim Shea, un bărbat în vârstă de 70 de ani, care s-a luptat cu dependența și lipsa de adăpost, s-a mutat într-o casă de 400 de metri pătrați tipărită de organizația non-profit New Story și de firma de construcții ICON în septembrie, potrivit Green Matters.

Acesta este un mare pas înainte pentru industria locuințelor printate 3D, care a promis de mult – dar nu a livrat încă – un nou instrument de combatere a persoanelor străzii.

Acum, la câteva luni în viața sa confortabilă într-o casă tipărită 3D, Shea spune că lucrurile s-au schimbat complet pentru el, că viața lui s-a schimbat radical.

„Când am aflat că voi fi prima persoană din America care se va muta într-o casă tipărită 3D, mi s-a părut minunat”, a spus Shea pentru The NY Post. „Dacă ai fost de ambele părți ale gardului, știi că unii oameni au nevoie doar de puțină încurajare și sprijin”.

Anul trecut, ICON a distribuit un scurt videoclip care arăta imprimanta 3D cu beton în mijlocul acțiunii.

Întregul proces durează doar aproximativ 48 de ore de la început până la sfârșit și folosește cu 20 până la 30% mai puține materiale brute de construcție decât locuințele convenționale, potrivit Green Matters.

Această casă printată 3D e gata de vânzăre, dar costă o mică avere

Pentru prima dată, o casă tipărită 3D este de vânzare în Statele Unite. Procesul său de fabricație o face o achiziție considerabil ieftină.

Casa cu trei dormitoare și două băi este tipărită 3D la fața locului de către compania SQ4D, despre care 3D Printing Media Network raportează că a dezvoltat un sistem de construcție robotizat autonom care imprimă structuri din beton. Procesul automatizat, mai ieftin decât construcția convențională, prevede un viitor în care prețul unei case încetează să fie atât de inaccesibil.

Casa în plan deschis este listată pe Zillow pentru 299.999 de dolari. Acest lucru o face considerabil mai ieftină decât casele învecinate din Riverhead, New York.