Această casă printată 3D e gata de vânzăre, dar costă o mică avere

Această casă printată 3D e gata de vânzăre, dar costă o mică avere

Pentru prima dată, o casă tipărită 3D este de vânzare în Statele Unite. Procesul său de fabricație o face o achiziție considerabil ieftină.

Casa cu trei dormitoare și două băi este tipărită 3D la fața locului de către compania SQ4D, despre care 3D Printing Media Network raportează că a dezvoltat un sistem de construcție robotizat autonom care imprimă structuri din beton. Procesul automatizat, mai ieftin decât construcția convențională, prevede un viitor în care prețul unei case încetează să fie atât de inaccesibil.

Casa în plan deschis este listată pe Zillow pentru 299.999 de dolari. Acest lucru o face considerabil mai ieftină decât casele învecinate din Riverhead, New York.

„La 299.999 dolari, această casă are un preț cu 50% mai mic decât costul caselor nou construite din Riverhead, NY și reprezintă un pas major către abordarea crizei locuințelor la prețuri accesibile care afectează Long Island”, a declarat agentul Zillow Stephen King pentru 3D Printing Media Network.

Deocamdată, SQ4D este prima companie care imprimă 3D o casă certificată pentru ocupare în Statele Unite, dar 3D Printing Media Network raportează că are ambiția de a adăuga rapid mai multe.

Se pare că compania intenționează să construiască chiar mai multe dintre aceste case sau altele similare în New York și California – sugerând o cale pentru ca aceste case tipărite 3D să treacă de la o ciudățenie de nișă la o situație de viață viabilă.

Casa printată 3D în care te-ai putea muta, dacă te-ai săturat de viața la bloc

Cea mai mare imprimantă 3D din Europa a creat o întreagă casă, înaltă de două etaje, o realizare a companiei belgiene de construcții durabile Kamp C. Potrivit companiei, este cea mai mare casă tipărită dintr-o dată, cu o imprimantă fixă, din istorie.

Imprimanta de 9 pe 9 metri funcționează la fel ca alte imprimante 3D mai mici – cu excepția că folosește un beton special amestecat, pentru a construi strat după strat. Un astfel de proces are avantaje cheie față de construcțiile convenționale: este semnificativ mai rapid, este mult mai eficient cu utilizarea materialelor și ar putea chiar reduce costurile de construcție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: