21 dec. 2021 | 12:55

O nouă capodoperă de la regizorul „The Lighthouse”. Când vom putea vedea „The Northman”

ACTUALITATE
O nouă capodoperă de la regizorul „The Lighthouse”. Când vom putea vedea „The Northman”

„The Northman” este noul film semnat de regizorul Robert Eggers, cel care se face responsabil, de asemenea, și de marele succes cinematografic, „The Lighthouse”, un thriller slow burn noir nominalizat la premiile Oscar. Filmul poate fi vizionat acum și pe Netflix.

Noul trailer „The Northman” este disponibil online și dezvăluie o mică parte din acțiunea viitorului film al lui Eggers.

Pelicula se vrea a fi un thriller istoric despre viața vikingilor. Cu toate că subiectul nu este unul chiar nou, se bănuiește că „The Northman” ar putea să abordeze diferit acțiunea, față de celelalte filme și seriale bazate pe istoria acestora. De altfel, luând în calcul succesul absolut al „The Lighthouse”, așteptările sunt extrem de mari, iar dezamăgirea, în cazul în care va veni, ar putea fi cu atât mai dureroasă.

Alexander Skarsgård, în rolul principal din „The Northman”

Alexander Skarsgård va interpreta rolul principal în noul film al lui Eggers. Alături de acesta, din distribuție vor mai face parte actorii Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Björk, Ralph Ineson, Ethan Hawke și Willem Dafoe (care a mai jucat, de asemenea, și în „The Lighthouse”, alături de Robert Pattinson).

Primul semn că „The Northman” ar putea deveni realitate a apărut în 2019, la scurt timp după lansarea „The Lighthouse”. Cu toate că filmările ar fi trebuit să înceapă luna martie a anului 2020, în Irlanda de Nord, ele au fost amânate până în august, în contextul situației pandemice din toată lumea.

Scenariul a fost scris de Eggers, în colaborare cu poetul și scriitorul islandez, Sjón.

Conform trailer-ului, povestea se concentrează în jurul unei căpetenii vikinge (personaj interpretat de Alexander Skarsgård) care se angrenează într-o misiune de răzbunare a morții tatălui său.

În consecință, nu mai avem chiar atât de mult de așteptat până când „The Northman„ va fi lansat pe marile ecrane. Filmul își va face debutul în data de 22 aprilie 2022.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele