O mare companie vine în România. Ce legătură are aceasta cu Netflix și Facebook

O mare companie vine în România. Ce legătură are aceasta cu Netflix și Facebook

Compania americană TaskUs, care îi are printre clienți pe Facebook și Netflix, pregătește intrarea pe piața română.

Americanii urmează să deschidă un birou la Iași, primul din România. Decizia de a intra pe piața locală face parte din strategia companiei de extindere în Europa și Asia, alte țări vizate fiind Malaysia și Polonia, a precizat compania în comunicatul de presă.

„Viziunea noastră este să avem un impact pozitiv asupra celor mai bune mărci din lume, asupra oamenilor cu care ne conectăm și asupra comunităților noastre globale”, a declarat Bryce Maddock, CEO și co-fondator TaskUs. „Această creștere ne permite să împărtășim cultura noastră ridicol de bună cu mai mulți oameni de pe tot globul, să contribuim la dezvoltarea economică și să redefinim industria de externalizare.”

O oportunitate pentru România

Printre clienții TaskUs se numără Facebook, Uber, Tinder, Wish, Zoom și Netflix.

„Operațiunile în aceste noi locații sunt așteptate să înceapă în prima jumătate a anului 2022. Angajații își vor începe călătoria din siguranța și confortul caselor lor, prin modelul Work@Home de la TaskUs Cirrus sau în centre temporare de birouri, în timp ce compania construiește sediile pentru care este cunoscută pe peste tot în lume. TaskUs a fost recunoscut în mod constant drept unul dintre cele mai bune locuri de muncă din lume, cu recunoașteri de la Business Intelligence Group, Stevies Awards, Comparably și Investors in People, printre altele”, conform comunicatului de presă.

TaskUs este un furnizor de servicii digitale de ultimă generație pentru companii de tehnologie, ajutându-și clienții să reprezinte, să-și protejeze și să-și dezvolte mărcile.

Folosind o infrastructură bazată pe cloud, TaskUs deservește clienții din sectoarele cu cea mai rapidă creștere, inclusiv rețelele sociale, comerțul electronic, jocurile, media streaming, livrarea de alimente și partajarea călătoriei, HiTech, FinTech și HealthTech.

La 30 septembrie 2021, TaskUs avea aproximativ 35.600 de angajați în douăzeci de locații din Statele Unite, Filipine, India, Mexic, Taiwan, Grecia, Irlanda și Columbia.

Citește și: