23 aug. 2021 | 11:15

O localitate din România se află printre cele mai sigure orașe din lume: cine sunt privilegiații

ACTUALITATE
O localitate din România se află printre cele mai sigure orașe din lume: cine sunt privilegiații

Un oraș din România se află în topul celor mai sigure orașe din lume. Este pe primul loc în ceea ce privește protecția cetățenilor din România. Cluj Napoca ocupă locul 14 la nivel mondial, în ceea ce ține de siguranță.

Platforma de date Numbeo, arată că localitatea din Transilvania are o rată a criminalității foarte scăzută. De asemenea, calitatea vieții este superioară față de multe orașe importante din lume. Primele din topul realizat cu acest scop sunt Doha din Qatar, Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite și Taipei din Taiwan.

Cluj Napoca se află în acest top, în urma faptului că autoritățile au făcut investiții majore în infrastructură. Aproximativ 90% dintre principalele zone ale orașului sunt monitorizate cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Rata de siguranță din orașul transilvănean este de 79,21, peste multe metropole din Europa. Clujul este mai sigur ca și Praga, Valencia sau Luxemburg. Aceasta se datorează investițiilor de milioane de euro în infrastructură și sisteme de supraveghere.

Ce face Clujul pentru a fi orașul cel mai sigur?

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, criminalitatea a scăzut în ultimii doi ani. Acesta este cu 16 procente mai mică față de 2019.

De asemenea, compania de transport public asigură protecția călătorilor. În autobuze s-au instalat camere de filmat.  Sistemul de securitate modern este montat în peste 100 de autovehicule destinate transportului comun din oraș.

Conform datelor furnizate de platforma Numbeo, după orașul ardelean, în ceea ce ne privește, urmează Timișoara, Brașov, București, Iași  și Craiova. Rata de siguranță este bazată pe un calcul foarte bine definit. Acesta ține cont de detalii cum sunt numărul de crime comise, numărul de jafuri și spargeri. Se mai iau în considerare de asemenea și furtul de mașini sau numărul de furturi de buzunare.

De câțiva ani, Clujul găzduiește festivaluri și manifestări de importanță internațională. Datorită lor și nu numai, numărul de vizitatori a crescut foarte mult, de aceea siguranța este foarte importantă. Acesta este un lucru bun și pentru locuitori, și pentru vizitatori. Dacă se simt în siguranță, cei care vin din alte localități, județe sau chiar țări vor avea un motiv în plus să revină.