O companie care ajută jocurile mobile să creeze dependență, s-a îmbogățit: cât de profitabile îți sunt ”obsesiile”

O companie care ajută jocurile mobile să creeze dependență, s-a îmbogățit: cât de profitabile îți sunt ”obsesiile”

Homa Games este un startup franțuzesc specializat, în mod oficial, pe ajutarea dezvoltatorilor de jocuri. Tu creezi un joc, iar cei de la Homa îți oferă mecanisme prin care să-ți monetizezi aplicația și să o faci cât mai atrăgătoare pentru gameri. Modelul de business este cât se poate de profitabil.

Aproximativ 50 de milioane de dolari au intrat în visteria startupului Homa Games în prima rundă de finanțare. Compania din Franța deține tehnologii prin care să permită diverșilor dezvoltatori de jocuri mobile să testeze și să optimizeze particularități precum retenția utilizatorilor sau timpul petrecut într-o sesiune de gaming. Cu alte cuvinte, te ajută ca jocul tău să creeze dependență într-o manieră cât mai eficientă printr-o serie de mecanisme psihologice la care îți dificil, dacă nu imposibil, să reacționezi.

Cine bagă bani în Homa Games

De această dată, runda de finanțare a fost ghidată de fondul de investiții suedez Northzone, unul dintre primii investitori în giganți precum Spotify, Kahoo! sau Catawiki. În același timp, și-au mai băgat banii în Homa Games și cei de la Singular, King sau FuboTV, conform TechCrunch.

Este important de reținut că Homa și-a demonstrat deja eficiența în piață, nu este vorba doar de o idee care sună bine pentru dezvoltatori. A generat deja peste 500 de milioane de descărcări, iar în ultimele 18 luni, a angajat 100 de oameni în 20 de țări, a deschis cinci birouri în patru țări.

Raportul de acum vine după ce, în februarie 2021, oficialii startupulului francez au spus că a reușit să genereze 250 de milioane de descărcări pe Google Play și alte magazine de aplicații. Acest număr s-a dublat acum, până la 500 de milioane de instalări.

Încă de la început, Homa Games și-a axat atenția pe categoriile de jocuri cele mai populare pe smartphone, cele ”casual” și ”hypercasual”. Discutăm practic de jocuri de societate care nu necesită o curbă de învățare, dar fac o treabă foarte bună în a te ține cu ochii în ecran. Ca mod de lucru, orice dezvoltator de jocuri pe mobil poate construi un prototip cu Unity și îl pot trimite către Homa Games. Startup-ul poate testa potențialul fiecărui prototip pentru a afla dacă merită explorat în continuare. La final, tot Homa se poate ocupa de publicarea unui titlu în Google Play Store și Apple App Store.