Numai de asta nu aveau nevoie: creatorii Cyberpunk 2077, victime ale hackerilor

Numai de asta nu aveau nevoie: creatorii Cyberpunk 2077, victime ale hackerilor

Creatorii Cyberpunk 2077, după ce au făcut un joc despre un golan cibernetic, tocmai au anunțat că au fost prădați de hackeri. Spre deosebire de alte entități, nu vor însă să negocieze cu răufăcătorii.

CD Projekt Red a fost sub lumina reflectoarelor de foarte multe ori în ultimul an. Inițial au dat-o de gard cu lansarea dezastruoasă a unuia dintre cele mai așteptate jocuri din ultimul deceniu. Acum, se pare că au probleme cu hackerii, iar scandalul este abia la început. Rămâne să vedem ce date sensibile vor începe să circule pe internet, având în vedere că dezvoltatorul nu intenționează la niciun nivel să-și răscumpere datele de la hackeri.

Anunțul referitor la atacul hackerilor a fost făcut printr-o postare pe Twitter. O poți vedea în întregime mai jos. Conform textului emis de hackeri, dacă aceștia nu vor primi o sumă generoasă de bani, codul sursă pentru Cyberpunk 2077 și pentru o versiune nelansată de Witcher 3 va ajunge online. Un pic mai sensibile sunt însă datele contabile al companiei, cele legate de resurse umane, de relația cu investitorii sau cu judecătorii și avocații. Toate riscă să circule pe internet în viitorul cât se poate de apropiat.

Mesajul creatorului Cyberpunk 2077 pe acest subiect a fost cât se poate de simplu. ”Un actor neidentificat a câștigat acces neautorizat la rețeaua noastră internă, a colectat anumite date aparținând grupului de capital CD Projekt și a lăsat o cerere de recompensă pe care am făcut-o publică. Nu vom ceda presiunii și nu vom negocia cu actorul, fiind conștienți că asta s-ar putea să ducă la publicarea datelor compromițătoare.”, se arată în răspunsul oficial al CD Projekt Red pe marginea subiectului.

În altă ordine de idei, copiile de siguranță ale tuturor informațiilor sensibile au rămas intacte. Rețeaua a fost securizată. Infrastructura IT este acum în siguranță și s-a început restaurarea datelor. Cei de la CD Projekt au mai fost prădați de hackeri în 2017, dar nu a scăpat nimic pe internet la acea vreme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: