Noi soluții pentru bolnavii de Covid-19: tratamentul care ar putea veni de la Fujifilm

Noi soluții pentru bolnavii de Covid-19: tratamentul care ar putea veni de la Fujifilm

Dincolo de eforturile care se fac la nivel global pe partea de vaccinare, mai multe companii caută soluții de tratament din ce în ce mai eficiente, iar Fujifilm se numără printre ele.

Numărul celor care au reușit să se vaccineze crește pe zi ce trece, chiar dacă mai există în continuare un grad semnificativ de reticență la vaccinare în rândul populației. În același timp, însă, numărul bolnavilor este în continuare ridicat, cu foarte mulți oameni aflați la terapie intensivă. Pentru aceștia din urmă, este necesar un tratament mai eficient, cu o rată mai mare de eficiență. Din această categorie face parte antiviralul dezvoltat de Fujifilm.

Ca referință, Avigan al celor de la Fujifilm a mai ajuns în lumina reflectoarelor în urmă cu câteva luni, dar la acea vreme, avizarea a fost întârziată din cauza faptului că datele studiilor provenite din Japonia nu au fost considerate concludente. Cu alte cuvinte, nu a zis nimeni că tratamentul nu este bun sau eficient, ci doar că mai trebuie testat.

Acum, cei de la Fujifilm reiau studiul clinic pentru tratamentul lor împotriva infecțiilor cu Covid-19, conform datelor obținute de Reuters. Potrivit Reuters, care citează ziarul Nikkei, grupul nipon vrea să reia studiile clinice, după ce avizarea medicamentului în tratarea Covid a fost întârziată. În decembrie, experții Ministerului Sănătății din Japonia au declarat că datele studiilor nu sunt concludente.

Noul studiu, desfășurat tot la nivel local, va implica aproximativ 270 de pacienți. Dacă totul merge bine, medicamentul va face subiectul unei noi cereri de aprobare în luna octombrie a acestui an.

Pentru context, este important de reținut că Avigan (favipiravir) este autorizat din 2014 în Japonia, însă doar pentru cazurile severe de gripă împotriva cărora medicamentele standard s-au dovedit a fi ineficiente. Din păcate, medicamentul nu a fost îmbrățișat la scară largă când a început să se vehiculeze că ar putea cauza malformații congenitale într-un număr scăzut de cazuri, conform studiilor făcute pe animale. Din păcate, până la această oră, eficacitatea medicamentului împotriva Covid-19 rămâne să fie stabilită fără echivoc.

Citește și: