Fujifilm a creat un test de coronavirus rapid și un tratament care chiar dă rezultate

Fujifilm a creat un test de coronavirus rapid și un tratament care chiar dă rezultate

Ca orice gigant din tech, Fujifilm activează în mai multe domenii importante, iar divizia de medicină a companiei se pare că face minuni în cazul coronavirus.

Cei de la Fujifilm au ajuns în lumina reflectoarelor în ultimele zile, iar valoarea acțiunilor lor a explodat, după ce au făcut progrese importante în diagnosticarea și tratarea infecțiilor cu Covid-19. Cel mai recent anunț al companiei vizează un nou test pentru coronavirus Sars-Cov-2. Acesta este atât de eficient încât reduce timpul de aflare a rezultatului la aproximativ 2 ore, conform Reuters.

Testul a fost dezvoltat de subsidiara Wako Pure Chemical Corp și va fi lansat la scară largă pe 15 aprilie, a spus compania într-un comunicat de presă. Comparativ cu metoda folosită la ora actuală în fiecare colț al mapamondului, soluția creată de cercetătorii din cadrul Fujifilm este semnificativ mai eficientă.

Kitul de detecție RT-qPCR pentru Sars-Cov-2 va putea furniza rezultate privind prezența coronavirusului care provoacă Covid-19 mai repede decât actualele teste PCR, care au nevoie de 4-6 ore.

Tot în laboratoarele gigantului pe care mulți dintre noi îl asociază doar cu aparate foto, a fost creat un medicament pentru tratarea coronavirus care chiar pare să funcționeze. Acesta se află în teste în China, este intitulat Avigan, iar autoritățile de la Beijing deja l-au lăudat. Din câte se pare, este surprinzător de eficient în micșorarea semnificativă a timpului de recuperare pentru bolnavii cu Covid-19.

Din păcate, în timp ce testul de la Fujifilm va fi distribuit în curând, în privința tratamentului mai avem mult de așteptat. ”Testul va fi realizat pe 100 de pacienți până la finele lunii iunie”, a declarat un purtător de cuvânt al producătorului pentru AFP. ”Vom colecta informațiile, le vom analiza și și vom înainta documentația de certificare după aceea.”, a mai adăugat el.

La momentul de față, Avigan este disponibil pentru achiziție în Japonia, dar este promovat pentru tratamentul gripei sezoniere. Eforturile care se fac la această oră sunt pentru certificarea sa ca tratament pentru noul coronavirus.

Citește și:
Sursa: Hotnews