Fujifilm a anunțat un „monstru” de cameră foto pentru profesioniști

Fujifilm a anunțat un „monstru” de cameră foto pentru profesioniști

Un urmaș pentru Fujifilm GFX 50S a fost subiectul multor speculații în ultimele luni. Camera cu pricina a fost însă dezvăluită oficial la Photokina și include multe particularități pentru care te-ai putea entuziasma.

În mod surprinzător, Fujifilm nu are în portofoliu niciun aparat foto/video din gama Full Frame. În schimb, japonezii s-au aruncat direct în competiția cu Phase One sau Hasselblad din domeniul camerelor de format mediu.

Primul intrat în acea piață a fost Fujifilm GFX 50S, în urmă cu câțiva ani. Urmașul acelei camere poartă numele Fujifilm GFX 50R și vine la pachet cu câteva avantaje față de prima generație.

Cel mai evident beneficiu de care te vei bucura când te uiți la noul Fujifilm GFX 50R este derivat din preț. Camera este cu aproximativ 1000 de dolari mai ieftină decât modelul lansat în septembrie 2016.

La 4.500 de dolari pentru body, gadgetul este departe de a putea fi clasificat ca fiind ieftin, dar reușește să fie totuși un pic mai accesibil decât principalii săi concurenți. Noua cameră va fi disponibilă din luna noiembrie a acestui an.

Majoritatea zvonurilor referitoare la Fujifilm GFX 50R s-au dovedit a fi adevărate. Camera este construită în jurul unui senzor foarte generos de 51,4 megapixeli. Are în spate un procesor de imagine X-Processor Pro pentru a prelucra în timp real volumul semnificativ de date care ajunge pe senzor.

Un viewfinder electronic te ajută să fii cât se poate de precis în momentul în care imortalizezi o scenă. Conectivitatea Bluetooth îți permite să transferi cât se poate de facil cadrele dorite din cameră în smartphone.

Un touchscreen de pe spatele GFX 50R este menit să eficientizeze focusul și particularizarea diverșilor parametri de captură. Plaja ISO disponibilă este între 100 și 12800, pe când viteza de captură este limitată la doar trei cadre pe secundă.

Acest gadget nu este promovat ca fiind o cameră video, dar poate imortaliza secvențe video la rezoluție Full HD 1080p cu 30 de cadre pe secundă. Per ansamblu, noua cameră este un pic mai mic, mai ușoară și mai capabilă decât modelul precedent, apropiindu-se destul de mult de aspectul unui rangefinder clasic.

Citește și: