Nintendo primește milioane de dolari de la un hacker: cum a fost posibil

Nintendo primește milioane de dolari de la un hacker: cum a fost posibil

Un hacker pe nume Bowser (da, ca în Super Mario) a fost obligat de o instanță să plătească 10 milioane de dolari către compania Nintendo. El a fost acuzat de piraterie.

Un bărbat din Canada, pe nume Gary Bowser (asemenea personajului negativ din jocurile video cu Super Mario) este nevoit să plătească fabuloasa sumă de 10 milioane de dolari către compania Nintendo, în urma unor acuzații de piraterie.

Compania Nintendo a câștigat procesul civil intentat împotriva „inamicului” lui Super Mario, Gary Bowser

Se bănuiește că Gary Bowser a făcut parte, în trecut, dintr-un grup infracționat a cărui principală activitate este hacking-ul. Numele grupului este Switch – Team Xecuter, iar împrenă cu aceștia, bărbatul ar fi participat la piratarea mai multor jocuri disponibile pe console. Cum era de așteptat, Nintendo, unul dintre principalii jucători de pe piața de profil, a căzut pradă pirateriei, astfel că l-a acționat în judecată pe acesta.

Între timp, procesul civil a fost câștigat de Nintendo, iar Gary Bowser are acum de plătit bani grei, pentru că a încălcat drepturile de autor ale companiei.

Conform informațiilor, Nintendo nu a fost singura companie de profil afectată de acțiunile de piraterie ale grupului din care face parte Bowser. Nu este singura, nu este prima și, cu siguranță, nu va fi nici ultima.

Vestea acordului dintre acesta și Nintendo a apărut la doar câteva săptămâni după ce Bowser a pledat vinovat pentru mai multe acuzații federale de hacking. El a fost amendat cu suma de 4,5 milioane de dolari în acest caz și riscă până la 10 ani de închisoare cu executare.

Bowser a fost arestat în Republica Dominicană, în luna octombrie a lui 2020, și deportat de urgență în SUA. Hacker-ul a recunoscut că a „dezvoltat, fabricat, comercializat și vândut o varietate de dispozitive de eludare” care le permit oamenilor să joace ROM-uri pe console de jocuri din dotare.