Netflix schimbă vizionarea de filme în deplasare, din nou: cum îți face viața mai ușoară

Netflix schimbă vizionarea de filme în deplasare, din nou: cum îți face viața mai ușoară

Netflix își menține relevanța într-o piață din ce în ce mai agresivă a serviciilor de streaming prin actualizări importante la fiecare câteva săptămâni, iar aceasta este cea mai nouă dintre ele. Vizează vizionarea de filme și seriale în deplasare.

Dacă folosești Netflix pentru redarea de filme și seriale pe tren, în autobuz sau în avion, știi că poți descărca show-urile preferate pentru a le vedea atunci când nu ai internet sau când vrei să eviți redarea folosind conexiunea de date mobile. Respectiva funcție este disponibilă deja de câțiva ani și nu contează dacă folosești un Android, un iPad sau iPhone. Cu toții putem profita de ea.

Acum, Netflix lucrează la un upgrade semnificativ al funcției de descărcare a clipurilor. Această actualizare va schimba destul de mult posibilitățile pe care le ai pentru a te uita la show-uri când rămâi fără internet.

Netflix schimbă descărcarea de filme și seriale

În cazul în care ești utilizator de Android, posesor de smartphone sau tabletă, vei putea începe să te uiți la filme și seriale descărcate parțial. Dacă ai reușit să descarci doar 30% dintr-un film pentru că te grăbeai să pleci de acasă pentru a prinde un tren sau un avion, vei putea să vezi 30% din acel film.

Până de curând, nu conta procentul de descărcare finalizat. Atâta timp cât era diferit de 100%, inițierea efectivă a redării reprezenta o imposibilitate. Nu se știe momentan dacă sau când va ajunge aceeași funcție și la utilizatorii de iPhone sau iPad, dar ar trebui să se întâmple și acest lucru la un moment dat, cei de la Netflix nu sunt recunoscuți pentru a crea discrepanțe între funcțiile pe care le au disponibile utilizatori diverselor platforme pe care e disponibil serviciul.

Ca referință, Netflix a introdus posibilitatea de download pentru filme și seriale în 2016. Între timp, aceasta a devenit foarte populară, mai ales dacă te deplasezi des sau nu ai foarte mult trafic pe mobil.

Citește și: