Țara care pune tunurile pe Netflix: ce va fi obligat să facă de acum

Țara care pune tunurile pe Netflix: ce va fi obligat să facă de acum

Netflix, dar și alte platforme de streaming vor fi obligate să se supună unei legi date de o țară din Europa.

Astfel, platformele specializate în distribuţia de conţinuturi online, precum Netflix, Amazon Prime şi Disney+, vor trebui să investească între 20% şi 25% din încasările lor din Franţa în producţii locale, începând cu data de 1 iulie, potrivit unei legi publicate miercuri în Monitorul Oficial din această ţară, relatează EFE, citat de Agerpres.

Acest decret impune platformelor străine aceleaşi reguli de producţie cinematografică din domeniul serviciilor audiovizuale cu sedii în Franţa, informează într-un comunicat ministrul francez al culturii, Roselyne Bachelot.

„Vor trebui să investească cel puţin 20% din veniturile realizate în Franţa pentru finanţarea de producţii cinematografice şi audiovizuale europene sau franceze”, precizează ministrul francez, citat de aceeași sursă.

Acest procent va creşte până la 25% pentru serviciile care propun filme ce au fost lansate în cinematografe în ultimele 12 luni. În contrapartidă, guvernul francez a negociat cu platformele de streaming pentru ca ele să poată difuza filme lansate recent, în condiţiile în care, până în prezent, platformele online trebuiau să aştepte 36 de luni de la premiera unui film în cinematograf.

Decretul face parte dintr-o reformă generală a sectorului audiovizualului francez, care încearcă să echilibreze investiţiile între diferiţii participanţi şi să favorizeze finanţarea producţiilor locale şi europene.

Alternativa la Netflix, în spaniolă: cât de util va fi noul serviciu global de streaming

Planurile companiei media de streaming Univision Communications prind contur. Univision va lansa un serviciu global de streaming în limba spaniolă la anul.

Gigantul media în limba spaniolă va lansa un serviciu global de streaming în toată lumea, cândva în 2022. Mai întâi, va fi lansat în SUA și în America Latină.

Viitoarea ofertă va avea mai multe producții originale spaniole decât „orice alt serviciu de streaming”, a spus Univision, incluzând peste 30 de filme originale noi în primul an. Univision tocmai l-a angajat pe vicepreședintele de conținut Netflix, Rodrigo Mazon, ca vicepreședinte executiv pentru streaming – compania vrea rețeta-minune care a făcut Netflix atât de popular.

Citește și: