Miliardarul nipon a ajuns pe Stația Spațială Internațională: cât a plătit Yusaku Maezawa pentru călătoria vieții lui

Miliardarul nipon a ajuns pe Stația Spațială Internațională: cât a plătit Yusaku Maezawa pentru călătoria vieții lui

Yusaku Maezawa, miliardarul japonez care a pornit în călătoria vieții lui, a ajuns cu bine la bordul Stației Spațiale Internaționale. Fondatorul brandului de haine Zozo a ajuns în spațiu cu o rachetă Soyuz ce a fost lansată de la cosmodromul Baikonur.

Călătoria sa va dura 12 zile, împreună cu asistentul său Yozo Hirano și cu cosmonautul rus Alexander Misurkin.

Yusaku Maezawa a plătit o avere pentru călătoria pe ISS

Rusia își anunță revenirea în turismul spațial și biletul plătit de japonez nu a fost deloc ieftin: undeva pe la 50-60 milioane dolari. Față de excursiile propuse de Blue Origin sau Virgin Galactic, cea de acum este la altitudine de zeci de ori mai mare, iar senzația de imponderabilitate nu durează câteva minute, ci aproape două săptămâni.

Maezawa este prima persoană din Japonia care ajunge în spațiu, după jurnalistul TV Toyohiro Akiyama, care a vizitat stația spațială Mir în 1990. Maezawa are 46 de ani și averea este evaluată la 1,9 miliarde dolari. Miliardarul și-a vândut afacerea online de modă Zozo către grupul SoftBank în 2019.

„Sunt atât de curios cum este viața în spațiu”, a spus Maezawa într-un comunicat, când se pregătea de călătoria spațială. „Așadar, intenționez să aflu pe cont propriu și să împărtășesc cu lumea pe canalul meu de YouTube”.

Maezawa s-a antrenat pentru călătorie o sută de zile. Şederea lui pe ISS este un alt exemplu că călătoriile civile către staţia spaţială devin din ce în ce mai obişnuite.

Potrivit Agence France-Presse, el și asistentul său sunt primii turiști spațiali care vizitează ISS în mai bine de un deceniu, deși Roscosmos a dus acolo un regizor de film și un actor în octombrie, pentru a filma un lungmetraj în spațiu pentru prima dată.

Yusaku Maezawa, miliardarul japonez, a anunțat în martie că vrea să caute alte opt persoane care să i se alăture în călătoria sa lunară de o săptămână, care este programată provizoriu pentru 2023.