Un miliardar japonez a cumpărat un loc pe Stația Spațială Internațională: „Sunt atât de curios cum este viața în spațiu”

Un miliardar japonez a cumpărat un loc pe Stația Spațială Internațională: „Sunt atât de curios cum este viața în spațiu”

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a anunțat că urmează să viziteze Stația Spațială Internațională, înainte de a începe o călătorie mult mai lungă în jurul Lunii, la bordul unei nave SpaceX.

Antreprenorul miliardar a rezervat două locuri pe o capsulă rusească Soyuz – nu un SpaceX Crew Dragon – pentru a se lansa în avanpostul orbital în decembrie. El va fi însoțit de asistentul său de producție, precum și de cosmonautul Alexander Misurkin pentru călătoria de 12 zile, relatează Associated Press.

Miliardarul japonez va face o călătorie mai lungă în jurul Lunii

Este o ocazie semnificativă. Maezawa a devenit prima persoană care și-a plătit propriul bilet la ISS în mai mult de un deceniu, potrivit companiei care a intermediat acordul.

„Sunt atât de curios cum este viața în spațiu”, s spus Maezawa într-un comunicat. „Așadar, intenționez să aflu pe cont propriu și să împărtășesc cu lumea pe canalul meu de YouTube”.

Vestea vine după ce Maezawa a invitat opt ​​membri ai publicului larg să i se alăture într-o călătorie gratuită în jurul Lunii la bordul unei nave SpaceX, o navă spațială care este încă în curs de dezvoltare. Călătoria este programată provizoriu pentru 2023.

Călătoria de “încălzire” a lui Maezawa în spațiu mai târziu în acest an nu este singura călătorie pe orbită privată. SpaceX trimite un echipaj de patru persoane, un pilot miliardar și trei membri ai publicului, într-o călătorie în jurul Pământului la bordul unei nave spațiale Crew Dragon, în această toamnă.

Rusia intenționează, de asemenea, să trimită o actriță și un regizor de film la ISS în octombrie, pentru a filma un film.

Apoi, în ianuarie, trei oameni de afaceri din SUA, Canada și Israel fac o călătorie la stația spațială, plătind aproximativ 55 de milioane de dolari fiecare, potrivit AP.

După cum se dovedește, cu alte cuvinte, 2021 pare să fie anul în care zborul spațial privat va deveni, în cele din urmă, un eveniment obișnuit.

Citește și: