Matrix Resurrections ar fi putut avea un alt regizor: cum a continuat franciza, totuși, Lana Wachowski

Matrix Resurrections ar fi putut avea un alt regizor: cum a continuat franciza, totuși, Lana Wachowski

Într-un interviu recent cu Collider, producătorul Matrix Resurrections, James McTeigue, admite că Warner Bros plănuia să desemneze un alt regizor pentru cel de-al patrulea film din franciza SF de succes.

McTeigue a lucrat la toate filmele Matrix și a declarat că „capacitatea de a face bani” a unui al patrulea film Matrix ar trebui să însemne că „se vorbește întotdeauna”.

Cu toate acestea, când Lana Wachowski a profitat de șansa de a regiza, studioul a spus rapid că da, e logic ca filmul să aibă regizorul original.

„Uite, cred că atunci când ai o franciză cu atâta potențial de a face bani, întotdeauna se vorbește. Este în același mod în care universul Marvel se repetă și se întoarce în sine, sau ai un Spider-Man, sau ai un Iron Man sau Thor”, a spus McTeigue. „Există întotdeauna potențialul de a actualiza acele filme doar din cauza posibilității de a câștiga bani și de a spune povești noi. Nu ar trebui să spun că este doar un gând pur fiscal. Dar da, uite, existau versiuni acolo, dar nu ajunseseră la versiunea potrivită. Deci, când Lana s-a întors în cele din urmă și a spus: „Uite, sunt interesată să fac un alt film”, bineînțeles, au mers pe mâna ei”.

Matrix Resurrections ar fi putut fi regizat de alt regizor

De la lansarea The Matrix Resurrections în cinematografe și pe HBO Max, părerile criticilor și ale fanilor au fost diferite. În ciuda acestui fapt, WB vrea să mențină franciza cu un al cincilea film și dorește ca Lana Wachowski să revină, așa cum a confirmat CEO-ul studioului Ann Sarnoff.

The Matrix Resurrections îi are în distribuție pe Keanu Reeves, Carrie-Ann Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Priyanka Chopra Jonas, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris și Jonathan Groff.

Cu toate că s-a bucurat, încă de la început, de un succes fenomenal, franciza „Matrix” nu a fost niciodată pentru toată lumea, având un substrat psihologic destul de adânc implementat în subconștientul privitorului, uneori greu accesibil chiar și pentru acesta.

Tuturor ne plac efectele speciale sau o idee de scenariu inedită, bine pusă la punct. Însă putem spune că înțelegem, cu adevărat, „Matrix”? Conform părerilor de până acum, „The Matrix Resurrections” nu ar face excepție de la această regulă, ba chiar excelând la acest capitol. Poate prea mult, totuși.

În mod evident, efectele speciale din ultimul film al francizei sunt net superioare producțiilor anterioare, din motive lesne de înțeles. Însă aceasta nu este singura evoluție. Scenariul pare atât de bine construit încât reușește să rămână cu noi ore bune după ce am finalizat de urmărit „The Matrix Resurrections”. Chiar dacă ne place, chiar dacă nu, scenariul ne face să ne gândim foarte mult.

Citește și: