Marea schimbare de la WhatsApp: milioane de utilizatori pot beneficia acum de asta

Marea schimbare de la WhatsApp: milioane de utilizatori pot beneficia acum de asta

WhatsApp pregătește o schimbare extrem de importantă de care pot beneficia milioane de utilizatori.

WhatsApp vine cu o funcție nouă care te ajută să nu mai pierzi istoricul conversațiilor atunci când îți schimbi numărul de telefon. Practic, aplicația renunță la asocierea cu un singur număr de telefon și permite ceea ce se numește migration and sync. 

Adică îți dă voie să transferi conversațiile pe alt număr de telefon, în cazul în care ți-l schimbi.

Schimbare la WhatsApp

Deocamdată, noua funcție e în faza de testare. Dacă ți-ai schimbat numărul de telefon, trebuie doar să te asiguri că ai schimbat mai întâi cartela SIM în telefonul actual și să alegi opțiunea migration and sync, obținând transferul arhivei WhatsApp la contul asociat noului număr de mobil.

Abia apoi poți insera cartela SIM și configura WhatsApp pe smartphone-ul nou achiziționat.

E o schimbare aflată în strânsă legătură cu migrarea de la iOS la Android și invers, despre care scriam AICI.

Practic, aplicația deținută de Facebook vrea să introducă posibilitatea partajării istoricului conversațiilor între iPhone și Android și invers. WhatsApp caută soluții pentru ca aplicația de mesagerie să fie folosită și pe mai multe dispozitive în același timp. Acum, acest lucru e posibil doar pe versiunea desktop și pe telefon, nu pe două telefoane, spre exemplu.

Schimbarea ar face parte din noua strategie de dezvoltare gândită de cei de la WhatsApp. Nu e clar când va fi disponibilă, dar e cert că există intenție în direcția asta.

De menționat, însă, că alte aplicații de mesagerie precum Telegram permit deja asta. Așadar, nu e imposibil. Doar că WhatsApp caută acum cea mai bună variantă pentru a-și pune în practică planul. Mulți utilizatori cer să-și poată folosi contul de WhatsApp pe mai multe dispozitive în același timp.

Fără vreo legătură directă, inclusiv utilizatorii iPad se plâng de faptul că n-au disponibilă acolo o versiune a Instagram. Rămâne de văzut cum răspunde Facebook, compania-mamă, la aceste solicitări.

Citește și: