10 secrete WhatsApp de care nu știai. Ce trebuie să facă românii când sunt pe chat

10 secrete WhatsApp de care nu știai. Ce trebuie să facă românii când sunt pe chat

Dacă încă mai ești fan WhatsApp, atunci trebuie să știi că aplicația de mesagerie îți oferă multe funcții inedite. Iată 10 secrete pe care poate nu le știai.

WhatsApp și-a deranjat utilizatorii cu ceva schimbări în politica de confidențialitate, care presupun, între altele, inclusiv partajarea de date către Facebook – compania mamă. Totuși, nu toată lumea a migrat către altceva, deși alternative sunt.

Dacă ai rămas, însă, fanul aplicației de mesagerie, atunci ar fi bine să știi câteva trucuri pentru a naviga cât mai ușor.

Iată 10 secrete WhatsApp pe care, poate, nu le știai.

10 secrete WhatsApp

Află cu cine vorbești cel mai mult

Aplicația de mesagerie îți permite să afli cu cine vorbești cel mai mult. Și, în multe dintre cazuri, poate nu e persoana la care te așteptai. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a vedea asta. Atât pe iOS, cât și pe Android, trebuie să mergi la Settings > Storage and Data > Manage Storage > aici vezi lista de contacte, în ordinea conversațiilor.

Cum ștergi rapid toate pozele, GIF-urile, mesajele și stickerele

Settings > Storage and Data > Manage Storage > Select Contact > Manage > Select > alegi de aici ce vrei (videos or images) > apeși Delete.

Cum dispari de pe WhatsApp pentru ceilalți

Dacă nu îți dorești ca oamenii să vadă când ai fost ultima dată pe WhatsApp, poți face să dispară, pașii sunt simpli.

Deschizi meniul Setări, selectezi Cont și apoi Confidențialitate. Cauți „Last Seen” sau în funcție de cum îți apare. De asemenea, poți alege dintre toate persoanele de contact sau poți selecta doar câteva. Nu uita că este întotdeauna bine să ai cel puțin un contact care știe când a fost ultima conexiune, din motive de securitate.

Cum eliberezi spațiu

Dacă te afli în situația în care ai nevoie de spațiu, iată ce trebuie să faci: Settings > Storage and Data > Manage Storage. Acolo vei vedea limita de 5 GB și poți alege dacă ștergi tot sau parțial.

Când ți-a fost citit mesajul

Poți afla la ce oră ți-a fost citit mesajul. Tot ce trebuie să faci este să apeși pe el și să glisezi degetul spre stânga. De asemenea, poți selecta opțiunea Info din meniul cu trei puncte. În ambele cazuri, vei vedea la ce oră a fost trimis, primit și citit un mesaj.

Cum marchezi o conversație ca „necitită”

Dacă vrei să îți ții, din anumite motive, o conversație necitită, trebuie să dai clic pe chat timp de câteva secunde și să selectezi opțiunea „Marcați ca necitit” . Conversația va arăta ca atunci când primești un mesaj nou.

Mesaje audio

Când trimiți mesaje vocale ai posibilitatea de a asculta înainte conținutul și dacă nu îți place ceea ce ai înregistrat, poți să nu trimiți fișierul respectiv. Acest truc se realizează când începi să înregistrezi sunetul și când dorești să îl oprești, ieși din aplicație în timp ce apeși butonul de înregistrare.

Când revii la conversație vei vedea că sunetul este menținut și că îl poți asculta, trimite sau șterge.

Cum schimbi fundalul

Aici, lucrurile sunt un pic mai complicate, în funcție de sistemul de operare. Dacă vrei să scapi de fundalul standard și să-ți setezi ca wallpaper propria fotografie, trebuie să urmezi pași diferiți:

iOS: Settings > Chats > Chat Wallpaper > Choose Wallpaper Library, Solid Colours or Photos.

Android: Settings > Chats > Chat Wallpaper > Choose Wallpaper Library, Solid Colours, Gallery, Default or No Wallpaper.

Ascunzi liniuțele albastre

O să observi că, în WhatsApp, mesajele vizualizate apar marcate cu două liniuțe albastre. Poți dezactiva această funcție. Te ajută dacă nu vrei să răspunzi cuiva și nu vrei ca acel cineva să vadă, totuși, că i-ai citit mesajul.

iOS: Settings > Account > Privacy > Toggle off Read Receipts.

Android: Settings > Account > Privacy > Untick Read Receipts.

Cum faci să nu-ți mai apară toate pozele și videourile în galerie

Dacă cineva îți trimite ceva pe WhatsApp, acel document/poză/video se salvează automat în galeria telefonului. Poți evita asta.

iOS: Settings > Chats > Toggle off Save to Camera Roll.

Android: Settings > Chats > Toggle off Show Media in Gallery.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: