06 apr. 2021 | 14:03

WhatsApp vine cu schimbarea așteptată de mulți: cum vrea ”să facă pace” între iPhone și Android

ACTUALITATE
WhatsApp vine cu schimbarea așteptată de mulți: cum vrea ”să facă pace” între iPhone și Android

WhatsApp ar pregăti o schimbare extrem de importantă și utilă pentru cei care fac trecerea de la iPhone la Android sau invers.

WhatsApp îți permite să te conectezi cu numărul de telefon și contul tău e direct asociat cu acest lucru. Numai că există situații în care-ți schimbi telefonul și treci de la unul cu Android la iPhone, care folosește iOS, sau invers. Situație în care pe noul telefon îți apar doar contactele, nu și istoricul conversațiilor avute.

Dacă ești ca mine, spre exemplu, care anul trecut a migrat de la Android la iOS, atunci nu prea ai ce să faci. Mi-am pierdut conversațiile din WhatsApp odată cu migrarea către iPhone și soluțiile găsite pe internet, contra-cost, pentru mutarea discuțiilor în noul telefon nu m-au convins.

Ei bine, WhatsApp ar vrea să schimbe asta și să permită foarte ușor mutarea istoricului conversațiilor între dispozitive iOS și Android, scriu cei de la wabetainfo.com.

WhatsApp, schimbare pentru cei care fac trecerea de la Android la iPhone și invers

Se pare că aplicația deținută de Facebook ar testa în această perioadă posibilitatea partajării istoricului conversațiilor între iPhone și Android și invers. WhatsApp caută soluții pentru ca aplicația de mesagerie să fie folosită și pe mai multe dispozitive în același timp. Acum, acest lucru e posibil doar pe versiunea desktop și pe telefon, nu pe două telefoane, spre exemplu.

Mutarea istoricul conversațiilor s-ar putea face prin activarea acestei funcții, așa cum arată în versiunea-test:

 

 

Schimbarea ar face parte din noua strategie de dezvoltare gândită de cei de la WhatsApp. Nu e clar când va fi disponibilă, dar e cert că există intenție în direcția asta.

De menționat, însă, că alte aplicații de mesagerie precum Telegram permit deja asta. Așadar, nu e imposibil. Doar că WhatsApp caută acum cea mai bună variantă pentru a-și pune în practică planul. Mulți utilizatori cer să-și poată folosi contul de WhatsApp pe mai multe dispozitive în același timp.

Fără vreo legătură directă, inclusiv utilizatorii iPad se plâng de faptul că n-au disponibilă acolo o versiune a Instagram. Rămâne de văzut cum răspunde Facebook, compania-mamă, la aceste solicitări.