Maraton de jocuri video independente: unde se văd în premieră cele mai noi titluri din România și Europa de Est

Maraton de jocuri video independente: unde se văd în premieră cele mai noi titluri din România și Europa de Est

Dev.Play, conferința dezvoltatorilor de jocuri video din regiune, aduce în premieră un concept nou pentru ediția din 2021: un maraton de streaming de jocuri video independente dezvoltate în România și Europa de Est.

Dev. Play va avea loc online, în perioada 25-26 octombrie 2021 pe www.dev-play.ro și este dedicată dezvoltatorilor de jocuri, investitorilor, publisherilor și profesioniștilor interesați de industria dezvoltatoare a jocurilor video.

Pe 26 octombrie, Dev.Play organizează un festival de streaming de jocuri video indie: un maraton de zece ore, în cadrul căruia pasionații de jocuri video și dezvoltatorii la început de drum vor putea urmări secvențe și gameplay-uri din 20 de jocuri independente dezvoltate în perioada 2020-2021.

Pasionații de jocuri video primesc o veste bună

Pentru includerea în festival, pot aplica studiouri indie din România și Europa de Est, fiind eligibile doar jocurile nepublicate sau jocurile lansate după octombrie 2020. Show-ul va fi prezentat de unii dintre cei mai cunoscuți creatori de conținut de gaming din România și va putea fi urmărit în întreaga lume live pe canalele de streaming ale acestora și pe platforma Dev.Play. Dezvoltatorii de jocuri se pot înscrie la festival, completând formularul de aici. Participarea publicului la festival este gratuită.

Ediția din acest an a Dev.Play este dedicată dezvoltatorilor de jocuri video independente. În prima zi, cea dedicată talk-urilor, mai mulți dezvoltatori de video games indie români și străini vor vorbi despre poveștile lor de succes:  Johannes Roth de la Mimimi Games (dezvoltatorii din spatele cunoscutelor jocuri Desperados și Shadow Tactics) va vorbi despre cum i-au ajutat granturile oferite de statul federal german pentru industria de gaming să facă un pas important și să își publice singuri următorul joc.

La fel ca si anul trecut, Dev.Play oferă o mare vizibilitate pentru jocurile românești și est-europene pe platforma Steam. În săptămâna evenimentului, mai multe jocuri dezvoltate în România și în țările vecine vor fi promovate pe prima pagină a platformei Steam milioanelor de utilizatori din întreaga lume. Acestea vor fi jocuri care sunt deja populare pe Steam și vor fi disponibile cu reduceri considerabile în această perioadă sau jocuri care urmează să fie lansate. Jocurile românești și est europene vor beneficia de reduceri de până la 80%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: