De la SF-uri de top, la jocuri video pe măsură: noul proiect după District 9 și Chappie

De la SF-uri de top, la jocuri video pe măsură: noul proiect după District 9 și Chappie

Neil Blomkamp ar trebui să fie un nume cu care rezonezi, dacă ești pasionat de SF-uri cu personalitate puternică. Regizorul a creat District 9, Chappie și Elysium, iar acum și-a mutat atenția pe jocuri video.

Cei mai mulți îl cunosc pe Neil Blomkamp datorită conceptului cât se poate de original din spatele District 9. Pe de altă parte, însă, regizorul a fost dintotdeauna pasionat de gaming. A făcut și un scurt metraj pentru promovarea jocului video Anthem, pe lângă alte proiect din același spațiu al divertismentului interactiv.

Noua sa inițiativă pleacă de la o colaborare cu studioul de gaming Gunzilla Games și este un shooter multiplayer cu buget mare. Viitorul joc nu are o dată de lansare sau un nume, dar știm că Neil Blomkamp va ocupa poziția de chief visionary office. Cu alte cuvinte, de el ține modul în care va arăta jocul, povestea care va fi spusă și particularitățile care te vor atrage sau nu la viitorul titlu, de la coloana sonoră până la scenariu. Practic, va ocupa poziția de regizor, dar la un joc video, în loc de obișnuite sale filme și scurt metraje.

Până atunci, însă, Blomkamp mai trebuie să aducă pe marile ecrane lung metrajul Demonic. Regizorul nu s-a ferit să afirme că nu a mai lucrat în domeniul dezvoltării de jocuri până la această oră, deci colaborarea îndeaproape cu oameni mult mai experimentați din industrie va fi vitală pentru succesul proiectului său.

În ceea ce privește Gunzilla Games, noul studiu a fost înființat doar anul trecut, dar are în spate angajați cu un pedigree serios în industrie. Este vorba de oamenii de la Crytek, Ubisoft și EA. Shooterul creat cu Bloomkamp se anunță a fi unul interesant, mai ales că s-ar putea să fie printre puținele care provin de la un regizor nominalizat la premiile Oscar. ”Jocurile vor deveni cea au fost filmele în secolul 20”, a afirmat Blomkamp. Ca referință, în trecut, Guillermo del Toro s-a implicat în Silent Hills, iar Steven Spielberg a jucat un rol important în seria Medal of Honor și Boom Blox.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: