Mâncarea „imposibilă” devine posibilă: preparatele vegetariene care te vor induce în eroare

Mâncarea

Mâncarea ”imposibilă” sau pe numele său oficial, Impossible Foods va debuta cu bucăți de pui… pe bază de plante, în toamna acestui an. Startup-ul intenționează să vândă pentru început restaurantelor.

La fel ca și versiunile sale anterioare, startup-ul intenționează să vândă mai întâi mâncarea către restaurante, urmând ca disponibilitatea la supermarket să fie urmată la scurt timp după aceea. Dar înainte de toate acestea, săptămâna viitoare, Impossible Food va organiza o expoziție în acest sens.

Un lucru care va distinge noile bucăți de pui de produsele anterioare ale Impossible este absența hemului, o moleculă despre care compania spune că este ceea ce face ca „carnea să aibă gust de carne”. Dar problema cu hemul Impossible este că firma o produce cu drojdie modificată genetic.

Acest lucru a împiedicat Impossible Foods să-și vândă burgerii și cârnații în China și în toată Europa. Dar când vine vorba de pui adevărat, nu există mult hema în carnea albă a animalului.

„Am găsit acest lucru într-un format nugget, care este panificat și are și ceva condiment,” a spus Laura Kilman, un om de știință în domeniul aromelor cu Impossible,pentru Bloomberg.

Pentru ”mâncarea imposibilă” sunt folosite proteine din soia

Formula pe care s-a axat în cele din urmă compania, folosește în mare parte proteine din soia și ulei de floarea-soarelui. Comparativ cu Beyond Meat, Impossible Foods întârzie să ofere o alternativă de pui. „Am fost ocupați cu alte lucruri”, a declarat pentru Bloomberg Dennis Woodside, președintele companiei. În acest moment, Impossible a introdus un substitut de carne de porc la CES 2020.

Cu toate acestea, s-ar putea să nu conteze prea mult. La începutul săptămânii, Popeyes a anunțat că adaugă bucăți de pui în meniul său, în speranța de a reproduce succesul sandwich-ului său de pui. Acesta din urmă a declanșat un „război” între lanțurile de fast-food, pe măsură ce cererea de pui a crescut în SUA și în întreaga lume. Acest lucru ar putea ajuta Impossibile atunci când puiul său de origine vegetală începe să-și croiască drum către consumatori.