Alimentele din România, mai scumpe ca niciodată: ce s-a întâmplat cu prețul la carne din porc, din cauza pestei porcine

Alimentele din România, mai scumpe ca niciodată: ce s-a întâmplat cu prețul la carne din porc, din cauza pestei porcine

Românii sunt mari consumatori de carne de porc. Din păcate, prețul acestui aliment s-a dublat în ultima lună și nu este singur. Acestea sunt consecințele unor noi focare de pestă porcină africană pe teritoriul țării.

Din păcate pentru cei care au o afinitate pentru carnea de porc, prețul ei a explodat în luna martie. Discutăm de 225 de euro pe 100 de kilograme la finele lunii trecute. Potrivit Institutului de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltare Rurală (ICEADR), în luna martie prețul cărnii de porc s-a dublat comparativ cu luna februarie, când era de doar 112 euro/100 de kilograme.

Deși schimbarea de preț este una cât se poate de reală și dureroasă pentru majoritatea românilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, lucrurile sunt un pic mai optimiste. Din acest punct de vedere, s-a putut observa o scădere medie de 22,31% de la un an la altul.

”Prețul cărnii de porc, în România, în luna martie a anului 2021, a atins valoarea de 225,49 euro/100kg, mai mare cu 17%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când s-a înregistrat un preț de 193,07 euro/100kg. Această creștere a prețului poate fi pusă pe seama faptului că au fost identificate noi focare de pestă porcină africană”, arată într-o postare Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltare Rurală.

Deși valorile la carmangeria din cartier s-ar putea să fie altele, este doar o chestiune de timp până când datele furnizate de ICEADR se vor propaga și în supermarketuri, hypermarketuri și alte magazine. În consecință, ar fi bine să ai în vedere că prețul pentru carcasa de porc în luna ianuarie a acestui an a fost de 131,23 euro/100 Kg, în februarie a sărit până la 112,61 euro/100Kg, iar în martie a sărit până la 225,49 euro. Anunțul referitor la evoluția prețurilor la carne de porc și comparația cu valorile de acum un an au fost anunțate prin intermediul imaginii de mai jos postată pe rețelele sociale. pret-carne-de-porc

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: