Lovitură pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă acum

Lovitură pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă acum

Când vine vorba de prețul combustibilului, ultimul an a fost bun din acest punct de vedere. Motorină și benzină la prețuri mici, mai ales pentru români. Dar lucrurile încep să se schimbe.

Dacă ai mașină pe motorină sau benzină, ai observat deja o schimbare în 2021: combustibil mai scump. Asta pentru că, de la 1 ianuarie, combustibilul s-a scumpit cu 6 bani, în medie, pe litru ca urmare a majorărilor de accize operate conform Codului fiscal.

De la 1 ianuarie, acciza pentru benzina fără plumb are o valoare de 1.827,13 lei pe mia de litri, în creştere de la 1.773,46 pe mia de litri. Pentru motorină, acciza a crescut la 1.674,55/mia de litri, de la 1.625,37 lei pe mia de litri.

Ce se întâmplă la pompă cu prețul la motorină și benzină

benzina-motorina-pompa-romania
Istoric prezentat de Peco-Online.ro

În ultimii ani, combustibilul a fost la un nivel foarte ridicat la jumătatea lui octombrie 2018. Atunci, motorina a trecut de 6 lei pe litru, iar benzina era la peste 5,8 lei. Odată cu pandemia, și cu reducerea deplasărilor, au fost prețuri mai mici la benzină și motorină.

Din decembrie, a fost o creștere constantă și chiar rapidă a prețului. Dar altceva e mai important: din decembrie, motorina a început să fie, din nou, mai scumpă decât benzina, după cum arată istoricul Peco-Online. Pentru câteva săptămâni, benzina a fost mai scumpă. Astfel, cei cu mașini diesel chiar dacă se bucură de un consum mai mic tot dau mult pe combustibil.

În prezent, motorina a sărit deja de 5 lei la numeroase benzinării. Conform datelor de cote minime prezentate de Peco-Online, cea mai ieftină benzină e la Galați: 4,51 lei pe litru. Motorina, tot în Galați, e la 4,45 lei. În București, cea mai ieftină benzină e 4,75 lei, iar cea mai ieftină motorină e la 4,9 lei.

Pe măsură ce avansează campaniile de vaccinare, și viața reintră într-un oarecare ritm normal, e de așteptat ca prețul la benzină si motorină să se apropie de 5,5 lei și chiar să sară peste.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: