Locul în prima cursă spațială comercială, vândut la licitație: cât te costă să stai lângă Jeff Bezos

Locul în prima cursă spațială comercială, vândut la licitație: cât te costă să stai lângă Jeff Bezos

După ce în urmă cu câteva săptămâni am aflat că Jeff Bezos va fi unul dintre călătorii primul zbor comercial în spațiul al Blue Origin, împreună cu fratele său, acum, tocmai s-a mai adjudecat un loc. S-a vândut la licitație.

Blue Origin este compania dedicată explorării spațiului deținută de Jeff Bezos, fondatorul Amazon. În luna iulie, aceasta va organiza primul zbor comercial, pentru oameni obișnuiți, care vor să ajungă în spațiu. Condiția este să înțelegi că prin ”oameni obișnuiți” facem referire la persoane cu sume de bani extraordinare cheltuite pe pasiunea de a vedea Pământul de departe. În final, cam asta o să facă pasagerii cursei. Nu de alta, dar naveta cu pricina nu va merge pe Lună și nici măcar nu va intra în contact cu Stația Spațială Internațională.

Dincolo de detaliile de fond, ultimul loc s-a vândut cu 28 de milioane de dolari la o licitație ce a fost transmisă în direct, conform Reuters. După patru minute de la deschiderea licitației organizate prin telefon, cifrele ajunseseră deja la 20 de milioane de dolari. În final, a durat șapte minute pentru ca cineva să ateste că 28 de milioane de dolari este valoarea rezonabilă pentru primul zbor în spațiu alături de Jeff Bezos.

În mod previzibil, numele câștigătorului nu a fost dezvăluit imediat și nu este exclus să nu fie dat publicității niciodată. Eventual, îl vom identifica din pozele care vor circula pe internet de la lansare.

„A vedea Pământul din spațiu te schimbă. Îți schimbă relația cu această planetă, cu omenirea”, a spus Bezos într-un videoclip, înainte ca licitația finală să aibă loc, adăugând că fratele său Mark i se va alătura în călătorie.

Ca referință, călătoria este programată pe 20 iulie, iar lansarea navei New Shepard a Blue Origina va avea loc dintr-o locație din vestul Texasului. Este prima oară când oameni fără experiență spațială vor putea zbura. „Călătoria în spațiu a celui mai bogat om din lume și unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri este o reclamă masivă pentru spațiu ca domeniu de explorare, industrializare și investiții”, le-a spus clienților analistul Morgan Stanley Adam Jonas, la începutul acestei luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: