Livrarea cu drone ce folosesc tehnologia 5G, mai aproape de realitate ca niciodată

Livrarea cu drone ce folosesc tehnologia 5G, mai aproape de realitate ca niciodată

Verizon a anunțat o colaborare cu United Parcel Service (UPS) pentru a testa tehnologia 5G pentru a livra pachete prin drone în Florida.

Anunțul a fost făcut de președintele și CEO-ul Verizon, Hans Vestberg, în timpul unei prezentări la Consumer Electronics Show (CES) virtual, de anul acesta, conform Thenextweb.

În 2020, Verizon, UPS Flight Forward și Skyward au început să testeze 4G LTE în drone de livrare pentru a demonstra fiabilitatea celulară și performanța la altitudine. 5G va permite beneficii suplimentare, spun ei.

„Latența scăzută a 5G și calculul de margine este ideală pentru monitorizarea traficului aerian în și dintr-un hub logistic aglomerat, în special pentru cei care folosesc flote mixte de vehicule autonome precum drone, camioane și avioane”, a declarat Mariah Scott, președintele de software în drone de la Skyward, companie de consultanță și conectivitate, care a fost achiziționată de Verizon în 2017. „Anul acesta vom continua colaborarea cu UPS, testând integrările 5G Ultra Wideband pentru a conecta cerul”.

Carol B. Tomé, CEO-ul UPS, a adăugat: „Vom avea nevoie de abilitatea de a gestiona mai multe drone care zboară simultan, expediate dintr-o locație centralizată, care operează într-un mediu sigur. Pentru a face acest lucru la scară largă, alături de Verizon și Skyward, vom avea nevoie de puterea 5G”.

Pregătirea pentru livrările cu drone

UPS a operat peste 3.800 de zboruri de livrare cu dronele, de la crearea UPS Flight Forward, compania sa de livrare cu dronele care a fost certificată de Administrația Federală a Aviației în 2019. În timpul pandemiei, livrarea cu dronele s-a extins de la furnizarea de asistență medicală de urgență la furnizarea livrării rapide, livrarea fără contact fiind benefică în această perioadă.

„Folosind Verizon’s 5G și Skyward, vom putea transforma experiența de livrare – mai personală, la cerere și cu aceeași siguranță, eficiență și fiabilitate în care au încredere clienții noștri astăzi”, a declarat Bala Ganesh, vicepreședinte, Advanced Grupul Tehnologic, UPS.

La începutul acestui an, Pedro Pacheco, Senior Director Analyst la Gartner, a declarat pentru Cities Today că liderii orașelor ar trebui să se pregătească pentru o creștere a livrărilor cu drone, accelerată de utilizarea lor în timpul crizei COVID-19.

Până în 2026, mai mult de un milion de drone la nivel global ar putea efectua livrări, în creștere față de 20.000 astăzi, potrivit Gartner. Pacheco a cerut orașelor să înceapă să ia în considerare reglementarea, confidențialitatea, securitatea și alocarea spațiului de aterizare.

La CES 2021, Vestberg a mai anunțat că Verizon va instala 5G în 28 de stadioane NFL până la sfârșitul anului 2021, pentru a face experiența fanilor mai captivantă. În plus, compania a colaborat cu 15 cluburi și teatre Live Nation din SUA pentru a implementa 5G, pentru a oferi publicului noi modalități de a experimenta muzica atât personal, cât și virtual.