Revoluția Amazon pentru comerț începe de la aceste drone care livrează cumpărături

Revoluția Amazon pentru comerț începe de la aceste drone care livrează cumpărături

Amazon a făcut un salt mare spre livrarea de mărfuri “din cer”, devenind una dintre puținele companii certificate de guvernul SUA pentru a funcționa ca o companie aeriană cu drone.

Amazon Prime Air, proiectul de livrare a mărfurilor cu drone al gigantului Amazon, tocmai a fost desemnat „transportator aerian” de către Administrația Federală a Aviației, așa cum raportează Bloomberg. Acest lucru înseamnă că poate începe testarea livrărilor de pachete de drone.

„Această certificare este un pas important înainte pentru Prime Air și indică încrederea FAA în procedurile de operare și siguranță ale Amazon pentru un serviciu autonom de livrare a dronelor care va livra într-o zi pachete clienților noștri din întreaga lume”, a spus David Carbon, vicepreședinte Amazon, care supraveghează proiectul Prime Air, citat de Bloomberg.

Alte companii, inclusiv filiala Alphabet, Wing și UPS, au primit deja aceeași aprobare

„Conceptul Amazon Prime Air utilizează sisteme autonome – sisteme de avioane fără pilot – pentru a livra pachete în siguranță și eficient clienților”, a declarat un purtător de cuvânt al FAA, potrivit CNET. „FAA sprijină inovația care este benefică publicului, în special în timpul unei crize de sănătate sau meteorologice”, adaugă acesta.

Încă nu este clar când va începe Amazon Prime Air să efectueze propriile zboruri de testare a livrării de drone. Jeff Wilke, CEO-ul Amazon al consumatorilor din întreaga lume, a declarat pentru CNN în iunie că livrările ar putea începe în câteva luni.

Anul trecut, compania și-a prezentat cea mai nouă dronă – o aeronavă în transformare care poate zbura ca un elicopter sau ca un avion – și care este capabilă să transporte pachete de cinci kilograme către clienți pe o rază de 24 de kilometri.

FAA caută acum să-și revizuiască cadrul de reglementare pentru a permite dronelor să zboare peste zonele populate. Potrivit Bloomberg, noile reguli vor impune ca majoritatea dronelor să-și transmită identitatea și locațiile în orice moment.

Citește și:
Etichete: