Dronele au rol salvator în timpul pandemiei. Cum ajută spitalele?

Dronele au rol salvator în timpul pandemiei. Cum ajută spitalele?

O dronă a National Health Service (NHS) din Marea Britanie este utilizată pentru transportarea probelor Covid-19, a analizelor de sânge și a echipamentului individual de protecție între spitalele din Anglia.

Se speră că studiile, susținute de o subvenție de 1,3 milioane de lire sterline din partea Agenției Spațiale din Marea Britanie, pot stabili o rețea de coridoare aeriene pentru ca dronele electrice să navigheze folosind GPS.

Drona controlată de la distanță, care va fi pilotată de un fost instructor de avioane rapide sau elicoptere, va zbura inițial între spitalul Broomfield din Essex, spitalul Basildon și laboratorul Pathology First din Basildon.

Criza logistică a spitalelor a maximizat utilizarea tehnologiei

Proiectul este ideea lui Apian, un start-up care creează drone în domeniul sănătății, fondat de Christopher Law și Hammad Jeilani.

“Covid-19 a evidențiat provocările din logistica NHS”, a spus Law. “Suntem încrezători că, prin înființarea unui serviciu medical de livrare a dronelor, vom putea zbura probe la laboratoare mai regulat, mai fiabil și mai rapid, contribuind la îmbunătățirea rezultatelor sănătății pacienților”.

Se speră că utilizarea dronelor va reduce timpul de așteptare pentru curieri, va elibera personalul NHS, va reduce contactul fizic inutil și va minimiza riscul transmiterii secundare a virusului.

Drona este proiectată să zboare la 90 de metri deasupra solului și să reziste condițiilor meteorologice dure. Acesta marchează cele mai recente dintr-o serie de inițiative ale industriei de avioane fără pilot pentru a ajuta la lupta împotriva Covid-19 în Marea Britanie și în alte state.

drone coronavirus

În luna mai, The Guardian a raportat cum se livrau materiale medicale vitale de patru ori pe zi către Insula Mull, în Hebridele Interioare, ca parte a unui proces similar.

Solent Transport, Universitatea Southampton și Windracers s-au angajat într-un proiect pentru a transporta echipamente medicale la spitalul St Mary’s din Insula Wight de pe insulă cu o dronă în timp ce serviciile de feribot fuseseră restrânse în aprilie.

Anunțul utilizării dronelor din Essex vine pe fondul rapoartelor conform cărora Marea Britanie va putea efectua 1 milion de teste pe zi până la Crăciun.

Rămân totuși sarcini care nu pot fi realizate cu ajutorul tehnologiei, cum ar fi prelevarea probelor sau manevrarea acestora, iar acesta este punctul limitativ la care trebuie încă să se lucreze.

Etichete: