Istoria Beatles, în cuvintele lui John McCartney. Cine a fost vinovat de destrămarea trupei

Istoria Beatles, în cuvintele lui John McCartney. Cine a fost vinovat de destrămarea trupei

De-a lungul timpului, în media, au apărut numeroase speculații despre destrămarea celui mai faimos grup muzical din lume, The Beatles. Acestea au variat de la existenţa unor neînțelegeri pe plan artistic, dispute juridice şi până la căsătoria lui John Lennon cu artista Yoko Ono. Dar adevărul, potrivit lui Paul McCartney, s-a aflat numai acum, după 50 de ani.

John Lennon a fost cel care a provocat destrămarea grupului britanic The Beatles

În următorul episod al emisiunii „This Cultural Life”, difuzată de BBC Radio 4, muzicianul Paul McCartney, în vârstă de 79 de ani, a dezvăluit că, în perioada ce a urmat după despărţirea trupei The Beatles, din anul 1970, el îşi dorea să continue să cânte în acea trupă. John Lennon, însă, a fost acela care a determinat destrămarea grupului britanic, relatează Reuters și Agerpres.

„Eu nu am provocat despărţirea. Acest lucru a fost făcut de Johnny al nostru. Era trupa mea, era jobul meu, era viaţa mea, aşadar eu am vrut să continuăm”, a declarat starul britanic.

Paul McCartney își amintește cum „John a intrat într-o zi în camera în care ne aflăm şi ne-a spus: ‘Eu părăsesc The Beatles’. Apoi a adăugat: ‘Este chiar palpitant, seamănă cu un divorţ’. Apoi noi, ceilalţi, am rămas pentru a aduna cioburile sparte”.

După ce John Lennon a anunţat că voia să plece din trupă, ceilalţi membri ai formaţiei au fost sfătuiţi de noul lor manager, Allen Klein, să păstreze în secret destrămarea iminentă a formaţiei, până când el urma să rezolve anumite chestiuni rămase neterminate, scrie Agerpres.

„Aşadar, pentru câteva luni a trebuit să ne prefacem. Era ciudat, pentru că ştiam cu toţii că era sfârşitul pentru The Beatles, dar nu puteam să ne retragem pur şi simplu”, a mai spus Paul McCartney.

Paul McCartney a considerat acea perioadă, cea mai dificilă din viaţa lui.

Interviul integral acordat de Paul McCartney pentru BBC Radio 4 va fi difuzat de postul britanic pe 23 octombrie.

Citește și: