VIDEO Tehnologia deepfake ni-l aduce înapoi pe tânărul Paul McCartney: clipul care te va impresiona

VIDEO Tehnologia deepfake ni-l aduce înapoi pe tânărul Paul McCartney: clipul care te va impresiona

Știm că tehnologia deepfake face “minuni” și te poate face să crezi orice. Inteligența artificială a ajuns suficient de departe pentru a te putea păcăli extrem de ușor. Dar poate fi și distractivă. Iată cum l-a “întinerit” pe unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți din toate timpurile.

Legendarul Paul McCartney, în vârstă de 79 de ani, simbol al muzicii din secolul al XX-lea, a lansat un nou videoclip pentru melodia „Find My Way”. Acest videoclip muzical regizat de Andrew Donoho a fost creat de Hyperreal Digital, care a realizat un avatar hiper-realist al cantautorului în tinerețe.

Tehnologia deepfake ne aduce zâmbetul pe buze cu acest clip

„Tehnologia de a face cântăreții să performeze în astfel de medii creative este acum pe deplin realizată. Și acum, tehnologia deepfake a realizat un videoclip cu una dintre cele mai recunoscute fețe din lume”, a explicat CEO-ul Hyperreal Remington Scott într-un comunicat de presă.

Avatarul digital al lui McCartney ia aspectul apariției sale din epoca Beatles din anii 1960, pe măsură ce interpretul virtual poartă un costum și o cămașă cu guler care amintește de acea perioadă. Această versiune a lui McCartney dansează și se plimbă printr-un hotel psihedelic în videoclipul piesei „Find My Way”, care se transformă într-o junglă și, în cele din urmă, în cosmos.

La sfârșitul videoclipului, acest tânăr McCartney își smulge masca pentru a-l dezvălui pe Beck, care, pur și simplu, iese în afara camerei. Această melodie funky amintește de Young American al lui Bowie, deoarece linia sa de bas adictivă și vocea înaltă a lui McCartney conduc piesa.

Cea mai bună parte a videoclipului este că te captează cu adevărat. Aceasta este versiunea lui Beck a melodiei „Find My Way” a lui McCartney. Piesa a debutat inițial pe McCartney III, cel de-al optsprezecelea album solo al artistului, pe care l-a lansat în decembrie 2020. Amândoi contribuind la această interpretare, a pune fața lui McCartney pe corpul lui Beck este un mod potrivit de a reprezenta vizual colaborarea.

Citește și: