Instagram desființează cea mai importantă restricție: oricine poate publica linkuri în Story

Instagram desființează cea mai importantă restricție: oricine poate publica linkuri în Story

Încă de la primele versiuni de Instagram, compania americană a restricționat postarea de linkuri în Story doar la un public foarte select. Funcția cu pricina, până acum, era limitată la cei cu peste 10.000 de urmăritori.

În funcție de cât timp petreci pe Instagram, s-ar putea să fi întâmpinat de-a lungul timpului Stories în care erai invitat să faci swipe în sus din rama inferioară pentru a accesa o pagină web, un link. Dacă te-ai întrebat de ce nu ai putut face și tu același lucru, are legătură cu faptul că opțiunea de Swipe-up era restricționată la conturile de instagram cu peste 10.000 de urmăritori.

Dintr-un motiv greu de înțeles, compania deținută de Facebook se pare însă că revine asupra respectivei restricții printr-o actualizare care promite să facă fericiți foarte mulți utilizatori. Conform datelor obținute de The Verge, Instagram a început un test recent care permite unui grup limitate de utilizatori să introducă o scurtătură către un site web printr-un sticker integrat în Stories.

Nu este foarte clar ce feedback vrea să adune compania înainte de a oferi aceeași funcție tuturor utilizatorilor, dar important este că reprezintă o posibilitate reală, iar acest lucru se poate întâmpla în câteva săptămâni sau câteva zile. Un oficial al Instagram a declarat pe marginea experimentului că, în primul rând, se vor monitoriza linkurile care sunt partajate prin noua opțiune. Dacă se va încerca răspândirea de spam, dezinformare sau linkuri malițioase, înseamnă că ideea a fost una proastă, iar opțiunea va rămâne limitată la influenceri.

Dincolo de detaliile de fond însă, compania se pare că speră să facă tranziția completă către stickere pentru a facilita accesul utilizatorilor la diverse pagini web din afara rețelei de socializare. Tot în spectrul schimbărilor la care nu se aștepta nimeni intră și posibilitatea de a posta conținut de pe desktop, o funcție aflată în teste pentru un număr limitat de utilizatori de aproximativ o săptămână.

Citește și: